Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Boris Lalovac: Vlada je otvorila 70.000 radnih mjesta za mlade

Sajam stipendija
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
16.10.2015.
u 07:15

Na sajmu stipendija u sveučilišnom kampusu na Trsatu sudjelovalo je više od 60 izlagača iz Republike Hrvatske i inozemstva

Ekonomski rast zemlje bez ulaganja u mlade ne postoji, Vlada je otvorila 70 tisuća radnih mjesta za mlade, a iz proračuna će se izdvajati milijarda kuna više za visoko obrazovanje i znanost – najavio je u četvrtak na Sajmu stipendija u Rijeci ministar financija Boris Lalovac.

Dodao je kako nije zadovoljan koliko država sada izdvaja za obrazovni sektor i zadatkom iduće Vlade označio povećanje izdvajanja sa sadašnjih 0,7 posto na jedan posto. Na Sajmu stipendija u sveučilišnom kampusu na Trsatu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, na kojem je sudjelovalo više od 60 izlagača iz 16 zemalja, predstavljene su mogućnosti studiranja i financiranja studija u Hrvatskoj i inozemstvu, posebice u Sloveniji koja je bila ovogodišnji partner Sajma.

Uoči otvorenja Sajma SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović uručio je predsjedniku Hrvatskog studentskog zbora Aleksandru Šušnjaru odgovore svoje stranke na 12 pitanja Zbora o planovima vezanim za budućnost obrazovanja i znanosti. Jovanović je pritom istaknuo da su obrazovanje i briga za mlade jedan od temeljnih prioriteta SDP-a i bit će, kao što je bilo i dosad, u fokusu rada stranke.

>>'Što će učiniti iduća vlada, pitanje je za milijun dolara'

>>Lalovac: Nisam provjeravao priče o rušenje zakona o švicarcima

Komentara 14

Avatar nekakav
nekakav
07:24 16.10.2015.

rješavanje problema nezaposlenih mladih sdp je riješio programom rada ladih u gradovima i općinama za 1.600 kuna, bez zasnivanja radnog odnosa. molim da mi se ukaže i pokaže gdje se tih 70.000 mladih zaposlilo, jer ovaj program bez zasnivanja radnogg odnosa u to ne ulazi. ili ćemo onako, statistički, u 4 godina na burzi se pojavilo tolko i tolko mladih, a njihov broj se nije znatno povećao, što znači da su se ipak negdje zaposlili, otišli van ili su brisani sa lista. sve u svemu, niti jedna mjera nije povećala zaposlenost mladih. mada oni i ne žele raditi. tj. oni bi za 10.000 kuna sjedili u toplom uredu i bili na fejsu. a pilane i farme zjape prazne. stolari nemaju osposobljene radnike. kome mi maglu prodavamo? narod smo neradnika!

BA
batman
07:56 16.10.2015.

Na čemu je ovaj.....

CR
CROLINDA
11:09 16.10.2015.

plan 21 = namjerno sve sprcati i rasprcati – ugled Hrvatske ekonomiju gospodarstvo sport kulturu politiku medije – sve je u duhu i po mjeri antihrvatstva i antikrista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije