Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog poziva iz Porezne

Lalovac: Prijavio sam bankara koji mi je prijetio

07.04.2015., Zagreb - Ministar financija Boris Lalovac dolazi na sjednicu Vijeca za nacionalnu sigurnost u Ured Predsjednice u vilu Prekrizje.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
01.07.2015.
u 22:21

– Ne želim govoriti o imenima, niti želim da ovaj događaj zaoštrava odnose s bankama - rekao je ministar Lalovac

– Porezna uprava mora raditi svoj posao i imati punu slobodu da kontrolira prihode svih građana, uključujući naravno i bankare – kaže ministar financija Boris Lalovac, koji potvrđuje da je prijavio državnom odvjetniku Dinku Cvitanu prijetnje koje mu je uputio jedan od bankara nakon što je dobio poziv iz Porezne uprave da dostavi podatke o imovini.

– Ne želim govoriti o imenima, niti želim da ovaj događaj zaoštrava odnose s bankama.

Moja je dužnost o svemu obavijestiti državnog odvjetnika, ali nisam podnosio pisanu prijavu, nego sam obavio telefonski razgovor s gospodinom Cvitanom nakon sastanka na kojemu su izrečene prijetnje – kaže Lalovac.

Dugo se priča da se među imenima ljudi s velikom štednjom u inozemnim bankama nalaze i bankari, a porezna je uprava građane s najvećom štednjom pozvala da dostave podatke o zaradi i imovini.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

>> Lalovac ukida stopu od 40% poreza na plaće?

Komentara 59

BA
barbaizamerike
22:55 01.07.2015.

kad si ministar pricas sa cvitanom a kad si obicnu geadanin onda sa policajcom to vam je lipa nasa

DD
Don-Dom
23:35 01.07.2015.

Svima uzeti lovu koji nemaju podrijetlo novca na uvid. Uzeti im novac neovisno jeli bio novac vani na bankama ili u RH. Sve se može... Izašli bi iz krize za tren...

MK
MKGRA
22:37 01.07.2015.

A taj bankar je čelnik PBZ-a Bozo Prka, priča se da je on zapravo vlasnik PBZ-a a ne Talijani Pa 70-tihgodina je bio student Vanjske trgovine koji je živio u studentskom domu ,a danas ima kuću u elitnom djelu gradada u Mlinovima i koja je procijenjena na 10 milijona eura I to sve izgradi on bez kredita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije