Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac:

'Drago mi je što imamo premijera koji će biti uključen u upravljanje javnim financijama'

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.01.2016.
u 21:21

Od investitora neće čuti samo kakva je situacija u Hrvatskoj već i što će biti sa svjetskim financijskim tržištima u 2016., rekao je Lalovac

Tehnički ministar financija Boris Lalovac danas je u razgovoru za Novu TV podržao odlazak mandatara Tihomira Oreškovića na konferenciju međunarodnih investitora u austrijski Kitzbühel.

– Drago mi je što imamo premijera koji će biti aktivno uključen u upravljanje javnim financijama i javnim dugom. Ono što će čuti od investitora jest ne samo kakva je situacija u Hrvatskoj već što će biti sa svjetskim financijskim tržištima u 2016. godini – rekao je Lalovac, dodajući da je i ova vlada bila aktivna u razgovorima s investitorima.

Na pitanje o sutrašnjoj procjeni agencije Standard and Poor's, Lalovac je rekao da očekuje da će rejting Hrvatske ostati isti. Napomenuo je da ove godine neće biti izvlačenja kostura iz ormara prijašnje vlade. Za najave budućeg premijera o rješavanju javnog duga putem poreza na nekretnine, Lalovac je rekao da to nije dobro rješenje te da se takvo što ne može provesti u 2016. godini.

HDZ je prije bio protiv toga, sada mandatar to pokušava uvesti. Nismo za dodatno porezno opterećenje građana, a ako bi se uveo porez na nekretnine, potrebno je smanjiti neke druge poreze – rekao je Lalovac.

Lalovac je također rekao da podržava Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a.

>> Orešković dobio imena 60 kandidata

>> Orešković se odmah uhvatio posla premijera

Komentara 15

MA
Manolo46
22:35 14.01.2016.

Ova rečenica stoji u teklstu: "Na pitanje o sutrašnjoj procjeni agencije Standar and Poor's Lalovac je rekao da očekuje da će rejting Hrvatske ostati isti." Sad ja pitam Lalovca, Grčića, Marasa i ostale koji nas već nekoliko mjeseci sustavno lažuparr krajnje logičnih pitanja: Ako Hrvatska raste, ako je točno da raste izvoz, potrošnja, industrijska porizvodnja, BDP i sve ostale bajke koje smo slušali zadnjih mjeseci od imenovanih, kako to da onda ne očekuju dizanje kreditnog rejtinga kad je on nisko da niže ne može biti? Kako to da Standard&Poors ne vide to "kretanje Hrvatske u dobrom smjeru" i taj rast kojeg oni spominju i po kojem su nazvali koaliciju? I zašto im je trebao spin-majstor iz Amerike ako se ima dobre rezultate? Zašto samo nisu pokazali rezultate i dobili bi još jedan mandat? Odgovor je jasan: Lažu!!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
21:49 14.01.2016.

Ahaha, et priznanje da Zoki nije znao ama bas nista o novcu i financijama. Iz usta Lalovca!

Avatar juricamesko
juricamesko
21:38 14.01.2016.

zanimljiv je ovaj "naš" VL.te Komadina,te Lalovac,jučer Hajdaš-Dončić,Ranko Ostojić svakodnevno.sve bivši ministri koji nemaju što za reći ali dobijaju medijski prostor.o sastanku premijera sa kreditorima i bankarima u Austriji ni riječi.pa listam sve portale,pogledao dnevnike i vijesti ,svi su izvjestili o tom susretu pa čak i RTL i to pohvalno a VL ni riječi.o najvećem problemu Hrvatske,rekordnom vanjskom dugu mandatar razgovara sa kreditorima a vi niti slova.pa me zanima postajete li vi bilten partije.ako je tako da me obavjestite da više ne plaćam pretplatu,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije