Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac:

'Da je Hrvatska prije 10-ak godina bila članica EU, švicarac se ne bi mogao dogoditi'

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
07.10.2015.
u 11:33

Smatram da smo na dobrom putu da dokažemo da su naši argumenti jači, rekao je ministar financija

Ministar financija Boris Lalovac komentirao je danas jučerašnji sastanak u Bruxellesu ekonomskog Vijeća ministara na kojem je bilo riječi o hrvatskom zakonskom rješenju za konverziju kredita u švicarskim francima u eure.

– Argumentirano sam i jasno rekao koji su stavovi hrvatske Vlade, da nismo prekršili direktive EU i vrlo jasno sam rekao da se švicarac ne bi mogao dogoditi da je Hrvatska prije desetak godina bila članica Europske unije jer bi europske direktive o zaštiti potrošača to zabranile. Ja nikakav protuargument nisam čuo ni od austrijskog ministra financija, ni od Europske komisije. Čekamo da nam Komisija odgovori na naše argumente. Mi smo bankarima dali dvije godine vremena da izrade socijalne kriterije na koje se banke pozivaju jer sami su ih mogli definirati, a nisu. To vrlo jasno govori o tome da hrvatska Vlada ima puno jači argument. Kad dobijemo odgovor na naše argumente, dobit ćete vrlo jasnu sliku što je Europska komisija mislila s time u vezi. Oni su objavili da će analizu i dalje raditi. Za sada, znači, neće biti nikakvih sankcija ni pokretanja bilo kakvih postupaka – rekao je Lalovac.

Novinari su ga pitali kada očekuje odgovor Europske komisije.

– Mislim da se pitanje švicaraca više neće vratiti na ekonomsko Vijeće ministara jer jučer na sastanku raspravu o tome nije otvorio ni talijanski ministar financija. Brzo su zatvorili priču i zaključili da postoje dvije suprotstavljene strane, hrvatska i austrijska, te da čekaju daljnju analizu Komisije. Smatram da smo na dobrom putu da dokažemo da su naši argumenti jači – zaključio je Lalovac.  

>> Švicarci mogu pasti i prije izbora

>> 'Ključne stavke ugovora o kreditima u švicarcima pisane su malim slovima, to je prijevara'

Komentara 55

IC
ICCO
11:46 07.10.2015.

Da je nečija baba uhvatila bogatog švicarca na plaži 60-tih, nečija mater bi danas imala bogatog sina bankara u Švicarskoj. Lalovac, ne trabunjaj i ne glumataraj narodnog heroja.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:43 07.10.2015.

Hrvati i drugi narodi su sacuvali Europu od OSMANA izginuli dok danas ta Europa izdaje KRASCANE u HR i drugdje...

TR
Trojanac
11:55 07.10.2015.

Da ste napravili stvari kako treba sad bi ljudi bili normalno otplaćivali kredite. Vi ste krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije