Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UČI SE NAPAMET'

Jokić: Hrvatske škole su idealne za štrebere

Boris Jokić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.05.2016.
u 21:55

Naglasio je kako obrazovni sustav ne stvara osobe nego okruženje mladim osobama da razviju svoje potencijale

Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić izjavio je večeras kako su današnje hrvatske škole idealne za štrebere jer se u njima sve uči napamet.

Jokić je to izjavio na predstavljanju kurikularne reforme skupini njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika, koji su danas u sklopu Njemačko-hrvatske komore imali izbornu skupštinu.

Istaknuo je kako su hrvatski učenici u 15. godini života funkcionalno nepismeni.

Dodao je kako u tim godinama imamo tek 7 posto matematički pismenih te dodao kako će Hrvatska 2027. godine biti potpuno nekonkurentna s Estonijom, Slovačkom i Slovenijom.

Ova reforma nije izradba dokumenata, rekao je Jokić dodavši kako treba promijeniti  obrazovni sustav.

Naglasio je kako obrazovni sustav ne stvara osobe nego okruženje mladim osobama da razviju svoje potencijale. Sustav ih treba osposobiti za nastavak školovanja i rad, rekao je dodavši kako ih treba poučiti da uvažavju druge te aktivno sudjeluju u zajednici.

Istaknuo je i kako ih sustav treba učiti rješavanju problema, poduzetnosti, donošenju odluka, kreativnom radu i kritičkom mišljenju.

Po Jokićevim riječima, kurikularnu reformu podupiru HUP, Hrvatska gospodarska komora i sindikati. Podupiru nas također Njemačka i Austrija, dodao je Jokić.

Komentara 17

MI
misho32
22:12 24.05.2016.

gdje je Jovanović našao tog Jokića i koje su bile njegove reference da su mu prepustili da sam bez neophodnih konzultacija donese tako važnu reformu . I nevjerojatno je kako se taj anonimus bahato i ucjenjivači ponaša prema novoj hrvatskoj vlasti.

DU
Deleted user
22:17 24.05.2016.

partijski bilten neumoran u promoviranju esdepeovih promašaja.

DU
Deleted user
22:04 24.05.2016.

ovaj je naporan do bola sa svojim cendranjem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije