Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici Sajavca

Bojimo se i šetati svojom ulicom. Po njoj divlji vozači kao da se utrkuju

karlovac
Foto: Kristina Štedula Fabac/PIXSELL
03.03.2015.
u 23:15

U idućem ćemo razdoblju češće nadzirati promet na toj lokaciji, kazali su u Policijskoj upravi karlovačkoj

Jurnjava automobilima u našoj je ulici svakodnevica. Došli smo u situaciju da se više i ne šećemo ulicom zbog divljih vozača – kazala nam je mještanka karlovačkog naselja Sajavac. Pokazuje uništenu susjedovu ogradu u koju se nedavno zabio mladi vozač BMW-a.

– Usred bijela dana začuli smo jurnjavu i prasak i vidjeli auto na ogradi. Iz njega je izišao mladi vozač i suputnica, molili su nas da ne zovemo policiju ili hitnu. Ubrzo su oni nazvali nekoga, stigla je vučna služba i prije nego što je policija uspjela doći, oni su se razišli – prepričava nam sugovornica koja želi ostati anonimna. Kaže, riječ je o pripadnicima romske zajednice kojih ima u naselju pa se boje za sigurnost.

– Oni najčešće jure po ovoj ravnoj cesti, ali i drugi se slično ponašaju. Bojimo se prošetati ulicom jer, čak i da imamo nogostup, to u ovom slučaju ne bi pomoglo – kažu nam stanovnici Sajavca. Apeliraju na Grad da napravi nogostup te na policiju da ih dodatno zaštiti.

– Dosad nismo zaprimili dojave građana o utrkama po Sajavcu. Lani i 2013. imali smo dojave o učestalom kršenju prometnih propisa. Na to smo reagirali i sankcionirali prometne prekršaje. No, u idućem ćemo razdoblju češće nadzirati promet na toj lokaciji – kazali su u PU karlovačkoj.

No, postoje “piste” za brzu vožnju po Karlovcu.

– Lani smo zaprimili obavijest o „noćnim utrkama” na Mekušanskoj cesti i u Ulici 13. srpnja. Međutim, iako smo kontinuirano i ciljano nadzirali te ulice, nismo zatekli vozače u takvim opasnim aktivnostima – dodaju u policiji.

>> Cesta i opasno raskrižje miču se iz blizine Svetišta Majke Božje Bistričke

Komentara 5

Avatar Maryo
Maryo
00:22 04.03.2015.

U iducem razdoblju??? Sad trebate nadzirati, postavit policijske patrole/kontrole i nadzirat svako vozilo kako se ponaša na cesti te OBAVEZNO GA NAJOŠTRIJE KAZNIT ako divlja po cesti!!!

LI
list68
06:23 04.03.2015.

Veliki problem na Hrvatskim cestama su "kamioni", koji se svako malo žale na sve druge vozaće u emisiji "Konvoj", a nikad se ne žale na 80%, svojih kolega koji su dozvolu "položili" u "BiH".

AA
aabbcc
09:28 04.03.2015.

Imajul ta auta reg. plocice ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije