Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI FINE

Blokirani računi Agrokora, Konzuma, Leda, Tiska, Jamnice, Zvijezde, Belja...

j
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.03.2017.
u 16:20

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mogu i mijenjati

Prema javno dostupnim podacima iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade, u blokadi su računi Agrokora, Konzuma, Leda, Tiska i PIK Vrbovca, Jamnice i Zvijezde. Iz Jamnice poručuju da se nadaju da će se "predmetna blokada riješiti u najkraćem mogućem roku i da ona neće utjecati na ispunjenje ostalih obaveza Izdavatelja."

Od jutra je blokiran i žiroračun Belja

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mijenjaju.

>>Scenarij 1.: Lex Agrokor – konce drži državni odbor povjerenika

Blokiranje računa mogla bi biti potvrda medijskih spekulacija da su neki od Agrokorovih dobavljača pokrenuli postupke prisilne naplate svojih potraživanja.

U četvrtak je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine prestali isporučivati robu koncernu.

Nakon toga se u medijima počelo spekulirati da je isto učinilo još desetak dobavljača, no nitko od njih službeno to nije potvrdio.

>>Scenarij 2.: Stand-still – krizna uprava i čišćenje bilanci prije prodaje

Oko 11.30 sati u sjedištu Erste banke započeo je sastanak najvećih dobavljača i domaćih kreditora Agrokora, odnosno četiri najveće hrvatske banke. Na sastanak su pozvani i predstavnici ruskih banaka Sberbanke i VTB banke, no nije poznato sudjeluju li na sastanku.

Sastanak se održava uoči sjednice Vlade na kojoj bi, kako je u petak ponovno potvrdio premijer Andrej Plenković, trebao biti usvojen prijedlog zakona o sistemskim tvrtkama.

Plenković je u izjavama za medije u Hrvatskom saboru u petak ujutro ponovio kako cilj tog zakonskog prijedloga nije spašavanje bilo koga, pa ni vlasnika Agrokora Ivice Todorića, već zaštita hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava.

Neslužbeno, tzv. standstill aranžman između kreditora i Agrokora je dogovoren, a svrha je sastanka da se o njemu informiraju dobavljači kako ne bi pokrenuli postupke prisilne naplate.

Također neslužbeno, ruski kreditori zaključivanje aranžmana uvjetuju nedonošenjem zakona o sistemski važnim kompanijama, čiji je prijedlog najavljen za današnju sjednicu Vlade. 

Nakon završetka sastanka, sudionici bi se navodno trebali oglasiti zajedničkom objavom.

>>Božo Petrov podnio prijavu DORH-u protiv Ivice Todorića

Ključne riječi

Komentara 140

Avatar juricamesko
juricamesko
13:27 31.03.2017.

Ovo je samo jedna tragedija na hrvatski nacin.urusavanje cijelog sustava.nepotrebne spekulacije kako medija tako i neodgovornih politicara dovesti ce do jos jedne velike hrvatske ekonomske krize iz koje nitko nece izici neokrznut.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:28 31.03.2017.

Ako je mogao Pevec ostati bez svega i otići u zatvor onda može i Ivica, tko je on? Bog?!? Kolike ljude, male firme i obiteljske dućane je uništio? Lijepo, nogicu...

Avatar TAJSAM
TAJSAM
13:32 31.03.2017.

Todoriću i obitelji uzeti sve ali baš sve kao i Pevcevima pa nek Ivica sjedne na viljuškar kao i Pevec i zarađuje plaču. Dosta je te velike gospode koji ne rade ništa nego samo određuju kome če platiti a kome neče. Za male dobavljače nitko niti ne priča koliko njima duguju te u kojim problemima su mali poljoprivrednici. Sramota da se velikim pomaže a mali propadaju. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije