Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema kvalitetne prosudbe

Blokirani nezadovoljni prijedlogom izmjena Ovršnog zakona, prozivaju Most i ministra Šprlju

udruga blokirani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
26.05.2016.
u 13:30

Prijedlog zakonskih izmjena koji je od 25. svibnja u javnoj raspravu, "koncentrirao se na izmjene točke i zareza", ocjenjuje Udruga Blokirani.

Udruga Blokirani danas je izjavom za javnost oštro reagirala na prijedlog izmjena Ovršnog zakona, ocjenivši da su Ministarstvo pravosuđa i ministar Ante Šprlje  predložili kozmetičke zakonske izmjena, koje neće riješiti agoniju 329.000 ljudi u Hrvatskoj, kojima su zbog dugova blokirani računi.

Prijedlog zakonskih izmjena koji je od 25. svibnja u javnoj raspravu, "koncentrirao se na izmjene točke i zareza", ocjenjuje Udruga Blokirani.

 U izjavi za javnost prozivaju Mostovog ministra pravosuđa Antu Šprlju da mijenja zakon bez kvalitetne prosudbe, čime će se, ističu, nastaviti blokada razvoja Hrvatske te provedba legalizirane diskriminacije unutar pravnog sustava Republike Hrvatske.

 "Most je politički faktor koji nije dorastao realnim problemima Hrvatske, ne zna ih riješiti i bit će, vrlo vjerojatno najodgovorniji za daljnju devastaciju i destabilizaciju financijskog i pravosudnog sustava Hrvatske, a na štetu građana Hrvatske. Što bi u konačnici imalo dovesti i do kolapsa Vlade na čelu s premijerom Tihomirom Oreškovićem", navodi se u priopćenju Udruge Blokirani.

 Nakon što su u travnju Blokirani uputili javni poziv svim blokiranim fizičkim i pravnim osobama da tuže Republiku Hrvatsku pred međunarodnim sudovima, poručuju da će "još brze i upornije ustrajati s najavljenim aktivnostima tužbe blokiranih pred Međunarodnim arbitražnim sudovima te ukazivati na neustavne odredbe i zakone Ministarstva pravosuđa RH, relevantnim subjektima, kako u Hrvatskoj,  tako i u inozemstvu". 

 Inače, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama ovršnog zakona objevljen je na internetskim stranicama e-Savjetovanje.

 Blokirani su u više navrata tražili donošenje novog Ovršnog zakona, uvođenje moratorija na ovrhe, zabranu deložacije iz jedine nekretnine, te deblokadu imovine i računa građana.

>> Ispunite obećanje i deblokirajte Hrvatsku

Komentara 2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:55 26.05.2016.

Ne znam zašto ste mislili da će vam pomoći oni zbog kojih i jeste u blokadi...

Avatar DomagojRi
DomagojRi
16:48 26.05.2016.

I ovi Blokirani su isto udruga za k...c! Baba se uhljebila,sto joj je bio i cilj citavo vrijeme.Da joj je stvarno stalo do blokiranih gradjana pokrenula bi tu masu sirotinje,pa da vidis kako bi se Ovrni Zakon izmjenio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije