Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS u Krapini

Blažeković: Za promjenu izbornog zakonodavstva neophodan je konsenzus najvećih stranaka

Press HNS-a u Krapini
Foto: VL
02.10.2014.
u 18:16

- HNS radi na način da politika ima sadržaj, a ne bavi se populizmom - poručila je ministrica Andrea Zlatar Violić iz Krapine

- HNS smatra da je izborno zakonodavstvo prevažno da bi se o tome raspravljalo 'preko koljena' na populistički način. Naime, izborno zakonodavstvo određuje politiku cijele države, politički sistem. Mi mislimo da je za tako nešto potrebna dulja i izuzetno ozbiljna rasprava i da je za promjenu izbornog zakonodavstva neophodan konsenzus najvećih stranaka. Bez toga se to ne može raditi i sve ostalo je na granici političkog avanturizma i bojimo se da se instrumenti javnog izjašnjavanja koriste u čisto osobne svrhe na što HNS ne može pristati – kazao je saborski zastupnik HNS-a Boris Blažeković na konferenciji za novinare u Krapini održanoj u okviru organizacijskog jačanja HNS-a.

Predsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec ključnom vrijednošću HNS-a u ovoj županiji istaknuo je ulaganje u obrazovanje za što su rezultati najvidljiviji u jedinicama lokalne samouprave u kojima HNS obnaša vlast. To je pohvalila potpredsjednica stranke i ministrica Andrea Zlatar Violić istaknuvši da je HNS u ovoj županiji najsnažnije krenuo s podmlađivanjem članstva, a usprkos 'opasnosti' blizine velikog grada radi i na očuvanju identiteta svakog mjesta. - HNS-ove čelnike u ovoj županiji krasi što konkretan problem žele riješiti u korist građana, a financijski održivo. Mi ne ostavljamo gradove u bankrotima, a one koje smo našli u lošoj situaciji pokušavamo spasiti – kazala je Zlatar Violić dok je saborski zastupnik Marijan Škvarić kazao kako HNS radi na način da politika ima sadržaj, a ne bavi se populizmom, a naročito je ponosan 'što u Saboru ne pričamo gluposti samo zato da bi nas mogli citirati, nego se bavimo konkretnim stvarima koje prije svega mogu vidjeti građani tamo gdje smo na vlasti'.

Upitan o tvornici papirnate konfekcije kao član Uprave Narodnih novina Anđelko Topolovec kazao je da je točno da su Narodne novine ušle u taj projekt budući da se 60 posto tih proizvoda uvozi, no da konačnu odluku o lokaciji tvornice donosi Uprava uz suglasnost Nadzornog odbora te da očekuje da će ona biti donesena do kraja tjedna.

>> Što bi niži izborni prag promijenio u Saboru?

>> HNS će i u budućem razdoblju braniti pravo na zdrav razum

Komentara 5

NO
novalastavica
21:51 02.10.2014.

Svi na referendum i rusite tu podobnicku parazitsku bandu koja od uvijek sluzi sama sebi i unistava narod i drzavu. Imate sansu birati ljude kojim vjerujete i koji ce zastupati interese vecine

NV
novo vriijeme
09:43 03.10.2014.

U tom slučaju Vas nitko ništa ne pita pa zašto se uopće javljate.

MX
MXLCLGTG
22:23 02.10.2014.

Sad o novim promjenama izbornog zakona zalosno ali interesantno HNS ce dignuti ruku za izmjene iako to ide 3 mjeseca prije izbora,a zalosno je sto ce ta stranka u rasulu odlucivati o jednoj veoma vaznoj temi ili pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije