Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR ZA MEDIJE

Blago Markota novi v.d. ravnatelj Hrvatske televizije

Blago Markota
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.11.2016.
u 10:05

– SDP nema primjedbi, to je čovjek koji je dugo u kući, obavljao je odgovorne dužnosti, a kolege nisu imali prigovora na njega – kazao je SDP-ov Nenad Stazić

Blago Markota imenovat će se vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, jednoglasno je danas odlučio saborski Odbor za medije, a tu odluku još mora potvrditi i Sabor na glasovanju u petak. HRT je bez vodstva od 1. listopada kada je istekao v.d. mandat bivšeg glavnog ravnatelja Siniše Kovačića. 

I vladajući i oporba složili su se da je Markota dobro prijelazno rješenje do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a, a svi su složni da treba što prije raspisati natječaj za njegov izbor. 

– SDP nema primjedbi, to je čovjek koji je dugo u kući, obavljao je odgovorne dužnosti, a kolege nisu imale prigovora na njega. Ovo je ozbiljan prijedlog za razliku od njegova prethodnika koji je loše radio svoj posao, uzimao si veće ovlasti nego su mu dopuštene i posmjenjivao cijelu hrpu ljudi – kazao je SDP-ov Nenad Stazić. Markota, dodaje, ima punu podršku SDP-a, ali isto tako, ta stranka, naglašava, očekuje da se čim prije raspiše natječaj za novog glavnog ravnatelja. 

Blago Markota je na HRT-u od 1999. godine, a od tad je bio rukovoditelj marketinga, predsjednik uprave, glavni ravnatelj, savjetnik glavnog ravnatelja, dok je posljednje tri godine rukovoditelj arhiva i programskog gradiva HRT-a.

Predsjednik Odbora Jasen Mesić najavio je i skorašnju tematsku sjednicu na temu prijetnji novinarima na koju će, kaže, pozvati i MUP da ih izvijesti o poduzetim radnjama.

>> Odbijen prijedlog NO HRT-a za imenovanjem Joze Barišića za privremenog upravitelja

Komentara 20

DO
donIvan
10:14 10.11.2016.

Ako Stazic nema primjedbi odmah znam da nije dobro

MV
Mijat vrdoljak
10:16 10.11.2016.

Sad je sve dobro, SDP nema primjedbe pa neće biti prosvjeda kulturnjaka!

LU
lunar777
11:02 10.11.2016.

Eto, HDZ na vlasti a SDP kadrovira... pa vi glasajte zas HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije