Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuju se gužve

Blagajnici na naplatnim kućicama bit će u bijelom štrajku za blagdane

naplatne kućice (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
18.12.2015.
u 07:20

U Sindikatu smatraju da do grešaka u naplati cestarine dolazi zbog ubrzanog rada za velikih gužvi na autocestama

Nezavisni cestarski sindikat (NCS) i Radničko vijeće HAC-ONC-a pozvali su radnike na naplatnim postajama da se strogo pridržavaju pravilnika o naplati cestarine.

Povod tome optužbe su koje su ovih dana stigle na račun nekih blagajnika koji su optuženi da varaju pri naplati cestarine, a za što sindikat tvrdi da nije točno i da greške koje se spočitavaju blagajnicima nastaju zbog propusta nastalih ubrzanim radom blagajnika za velikih gužvi na autocestama.

Tako blagajnici ne bi smjeli vraćati devize korisnicima autocesta ako im oni cestarinu plate u stranoj valuti jer je to pravilnikom zabranjeno, a to su dosad radili. Zbog tog "bijelog štrajka" već bi ovog vikenda mogle nastati velike gužve na naplatnim kućicama. NCS je pozvao vozače da cestarinu plaćaju kreditnim karticama ili unaprijed pripremljenim kunskim i deviznim apoenima dostatnim za plaćanje relacije koju koriste.

I uprava HAC-ONC-a jučer je u priopćenju dala preporuke korisnicima autocesta za nadolazeće blagdane i upozorila na moguća kraća čekanja ili zastoje zbog velikog priljeva vozila. Pozvali su korisnike, kako bi izbjegli čekanja na naplatnim postajama, da koriste bezgotovinska plaćanja, odnosno da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

>>'Većina blagajnika pošteno radi svoj posao, ali malverzacije nećemo tolerirati'

>>Slovenska policija započela štrajk, moguć usporen tranzit migranata

Komentara 31

ZA
zagorec51
08:23 18.12.2015.

Samo dokaz više - treba uvesti - vinjete !!

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
08:11 18.12.2015.

Koliko sam puta morao ratovati sa lopovom na naplatama Bregana! Koliko znam 5kn nikad nije bilo 1€ ali majstori to uporno preracunaju u 1€ i nema kusura.Sta ste trazili to ste i dobili samo gazi bandu!

MA
masterYoda
08:20 18.12.2015.

Uvesti vinjete i smanjiti troškove poslovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije