Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Bivši ravnatelj tuži bolnicu zbog otkaza

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
06.10.2015.
u 15:57

Sanacijski upravitelj bolnice dr. Miroslav Dubovečak istaknuo je kako je sam dr. Pahić otkaze davao drugim djelatnicima vezano uz slične slučajeve s puno manjim iznosima nego u njegovu slučaju

Bivši ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Damir Pahić tuži bolnicu zbog poništenja odluke o otkazu ugovora o radu. Otkaz mu je uručen u studenom lani zbog narušavanja ugleda bolnice, temeljem posebnog Pravilnika koji je sam bio donio. Neposredno prije otkaza dr. Pahić nagodio s DORH-om te za zloporabu ovlasti, u vrijeme dok je bio ravnatelj bolnice, dobio kaznu od 10 mjeseci zatvora što je zamijenjeno radom za opće dobro. U vrijeme otkaza bio je na radnom mjestu liječnika kirurga, a suglasnost za otkaz dali su i predstavnici Radničkog vijeća te sindikata.

USKOK je dr. Pahića teretio za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je kao ravnatelj bolnice od siječnja 2006. do srpnja 2011. godine poslove razvoja bolničkog informacijskog sustava dodijelio tvrtki kojoj je direktor njegov sin, omogućivši mu zaradu od 663.493 kune. Teretilo ga se i da je suprotno Zakonu o javnoj nabavi predmet javne nabave rascjepkao na više cjelina kako bi izbjegao raspisivanje javnog natječaja. Zbog toga se i nagodio s DORH-om, a u sadašnjoj tužbi protiv bolnice traži utvrđivanje može li odluka o otkazu biti utemeljena na toj kaznenoj presudi ili ne. – Ne osporavam postojanje presude, no ona nije ni u kakvoj vezi s mojim radom liječnika kirurga – rekao je na današnjem ročištu u Općinskom sudu u Sisku dr. Damir Pahić koji smatra i kako objavom presude i nagodbe s DORH-om u medijima nije nanesena  nikakva šteta bolnici te da bolnica nije djelom za koji je osuđen pretrpjela nikakvu štetu.

Sanacijski upravitelj bolnice dr. Miroslav Dubovečak istaknuo je kako je sam dr. Pahić otkaze davao drugim djelatnicima vezano uz slične slučajeve s puno manjim iznosima nego u njegovu slučaju te da su i sindikati tražili da se dr. Pahiću, zbog kaznene presude, otkaže Ugovor o radu.

 – Mislim da je šteta ipak postojala jer da je bio raspisan javni natječaj mogla se javiti neka tvrtka kojoj bi možda bio plaćen manji iznos za usluge nego tvrtki njegova sina, rekao je dr. Dubovečak. Sljedeće ročište održat će se 18. veljače 2016. godine. 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
05:40 07.10.2015.

Ovaj je na necemu.To sto je lopov po njegovu ne smeta da moze obavljati casni i odgovorni posao.Izumiru moralne vrijednote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije