Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje nakon tri mjeseca

Dragan Lozančić podnio ostavku na dužnost ravnatelja SOA-e

mamić i lozančić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
02.05.2016.
u 17:37

Nakon tri mjeseca otkad je predsjednica zatražila njegovo razrješenje i mjesec i pol dana nakon što je isto učinio i premijer Dragan Lozančić je podnio ostavku

Čini se da je nakon tri mjeseca trakavica oko razrješenja postojećeg i postavljanja novog ravnatelja SOA-e pri kraju. Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sazvao je dugoočekivanu sjednicu za srijedu.

Tako da bi mogle biti točne informacije da je dosadašnji ravnatelj SOA-a Dragan Lozančić sam dao ostavku na tu poziciju.

Time se stvaraju uvjeti da saborski odbor da svoje mišljenje, koje je neobvezujuće, ali potrebno o prijedlogu novog ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Sve je počelo kada je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović potpisala razrješenje Lozančića jer je u njega izgubila povjerenje. Da bi to razrješenje bilo valjano, trebao je i supotpis premijera Tihomira Oreškovića, no on nije želio supotpisati razrješenje dok se sam ne upozna sa situacijom. Zbog toga su odnosi predsjednice i premijere "zapeli" i otoplili su tek nakon više od mjesec dana. 

Prije nekoliko tjedana predsjednica i premijer su dogovorili ime njegova nasljednika, Daniela Markića, no onda je izbio problem s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom koji se protivio izboru Markića "jer je Markić isto što i Lozančić".

Istodobno, i predsjednik saborskog Odbora Rajko Ostojić nije želio sazvati sjednicu Odbora jer je želio dobiti objašnjenje zašto se Lozančića smjenjuje prije isteka mandata, a koji mu inače istječe u listopadu ove godine.

Na kraju izgleda da je pronađen najbezbolniji način da se završi ova politička trakavica, tako da sam Lozančić da ostavku i omogući da se riješi kriza u vrhu SOA-e. To znači da je Lozančić vjerojatno uspio s premijerom Oreškovićem dogovoriti i rješenje o nastavku službe u nekoj drugoj državnoj instituciji. 

>>Je li direktor CIA-e zaobišao Zagreb zbog cirkusa oko SOA-e?

>>Miroslav Tuđman: Hoće li novi šef SOA-e provoditi HDZ-ov program Domovinske sigurnosti

Komentara 94

Avatar comparator
comparator
17:55 02.05.2016.

Koincidencija ili ne ,ali novi podaci sa suđena o novim dokazima koji teškpo terete Perkovića i Mustača.Je li ovo pad komunističke partije ?

KL
kliker24
18:01 02.05.2016.

Lozančić ima đon od obraza, toliko dugo mu je trebalo da ode a jedan od dva domaćina mu davno rekao da je nepoželjan, fakat je pravi đon !

B5
B.55
17:53 02.05.2016.

konačno ode sotona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije