Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Bivši radnici nezadovoljni naplatom svojih potraživanja okupili se pred Herbosom

Herbos radnici
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
29.06.2015.
u 14:44

- Nepotrebno se prekinula pokrenuta proizvodnja u stečaju. Rasprodaje se imovina, bilo je i prodaje robe, a isplata nema, rekla je bivša pravnica u tvrtki Mirjana Begić

Tridesetak bivših radnika okupilo se u ponedjeljak pred sisačkom tvrtkom Herbos, koja je od 2012. u stečaju, nezadovoljni naplatom svojih potraživanja koja iznose oko 100.000 kuna po radniku. Ukupno je 260-ak radnika, a do sada je isplaćeno 26 posto njihovih potraživanja. Zadnjih godinu dana nema nikakvih isplata ni informacija o tijeku stečaja.

- Nepotrebno se prekinula pokrenuta proizvodnja u stečaju. Rasprodaje se imovina, bilo je i prodaje robe, a isplata nema, rekla je bivša pravnica u tvrtki  Mirjana Begić, koja je u Herbosu radila 27 godina. Njen bivši radni kolega, Nazim Bajramović, ima dojam da je tvrtka ciljano uništena.

- Nije cilj stečaja uništenje tvrtke nego preustroj. Tvrtka je ulaskom u stečaj počela uskoro opet proizvoditi, imali smo informacije da je bilo profitabilno, no onda se prekinulo. Znamo u kakvoj je stanju Sisak, nije se trebalo ubiti proizvodnju i u Herbosu kad smo i za rata neprekidno radili, rekao je Nazim.

Ukupna potraživanja samo radnika su oko 24 milijuna kuna. Inače, za utorak je na Trgovačkom sudu u Zagrebu raspisano ročište za prodaju svih nekretnina Herbosa u stečaju. Cijena je oko 18 milijuna kuna.

>> Herbos u stečaju: Na cesti završilo još 30 radnika, ostalo ih 44

Komentara 1

OK
okus
20:36 30.06.2015.

Jel' necak " kupio"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije