Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljuje svoj povratak

Bivši predsjednik HSP-a Dobroslav Paraga vraća se u politiku

09.05.2014., Split - Uz mnostvo okupljenih, prisustvo gradskih i zupanijskih celnika kao i mnogobrojnih politicara otkriven spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban. Medju ostalima nakon otkrivanja spomenika prisutnima se obratio
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
18.05.2015.
u 15:53

Kritizirao je stanje u zemlji, ali nije konkretno navodio grijehe ove vlade

Nakon dugogodišnjeg izbivanja i medijske šutnje, Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-a 1861., najavljuje svoj povratak u političku arenu.

Prije nekoliko dana održao je u Splitu dobro posjećenu tribinu na kojoj se prema nekim izvješćima okupilo tristotinjak poklonika ove pravaške stranke. Paraga je bio i na Bleiburškom polju na obilježavanju 70. godišnjice komunističkih likvidacija nedužnih civila i poražene vojske NDH. Ova iznenadna aktivnost poznatog pravaša potaknula je špekulacije o njegovu povratku na političku scenu. Paraga je u Splitu održao vatren govor, gdje je u jednoj rečenici rekao što misli o predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

–Kako ostvariti program „Hrvatska Hrvatima" s popustljivim Karamarkom i trilateralnom Kolindom na vlasti, zapitao se Paraga očito nezadovoljan stanjem na hrvatskoj desnici. Kritizirao je općenito stanje u zemlji, ali nije, barem se stječe takav dojam iz medijskih izvješća, konkretno spominjao grijehe Milanovićeve vlade.

Paraga se zalaže i za konfiskaciju imovine "političke i ekonomske oligarhije", uvođenje obveznog vojnog roka, promjenu izbornog zakona te masovnu proizvodnju voća i povrća. Iako je stanje u državi teško, Paraga je pozvao sve domoljube da ne klonu duhom. Za svoju stranku rekao je da su domoljubi starčevićanskog kova. Osobito je protiv izjednačavanja tradicionalnog braka s homoseksualnim brakom. Takve namjere nekih političkih stranaka nazvao je sotonskim projektom.

Predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga prisutan je već 45 godina u javnom i političkom životu. Bio je jedan od najmlađih disidenata i boraca protiv komunističkog režima. Više je puta osuđivan i zatvaran, prolazio je teške zatvorske torture, bio 271 dan u komunističkim samicama. Paraga je bio i jedan od posljednjih zatvorenika zloglasnog komunističkog zatvora Goli otok. Prvi put je osuđen 1980. godine kada nije imao ni 20 godina.

Nakon rušenja komunizma, osnovao je HSP i postao zastupnik u Saboru. Došao je u sukob s Antom Đapićem koji je pobijedio u tom sukobu i preuzeo nadzor nad HSP-om. Paraga je s pravaškim nezadovoljnicima 1995. godine osnovao HSP 1861. kojemu je na čelu ostao do danas.

>>Paraga: Merčep se nije pojavio na mjestu proboja za Vukovar, za mene je to ratni zločin

>>Paraga još traži odštetu za 1460 dana robije

Komentara 72

PI
pinkec
16:18 18.05.2015.

Kukurikavci ubacuju zadnje asove u izgubljenoj utrci!? 'Poslijednji zatvorenik Golog otoka' nema kritike za Milanovića, ali ima za Merčepa! Vrlo jasno i transparentno!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:10 18.05.2015.

Paraga je odavno na strani Mesica , sad je reanimiran da za izbore napravi malo zbrke na desnici .

DU
Deleted user
16:10 18.05.2015.

Ovog ću ozbiljnop shvatiti kada podigne kaznene prijave za ubojstva svojih kolega i suboraca, Kraljevića, Pavlovića, Paradžika... dotad - papak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije