Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasplet na pomolu

Biskupov prozor samo je 10 metara od izvora buke

šibenski biskup Ante Ivas
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/5
28.08.2014.
u 20:05

Tajnik biskupa Ivasa i vlasnik noćnog kluba Azimut načelno su se složili

Što se to događa u Šibeniku?

Uništavaju li šibenski biskup Ante Ivas i njegov prijatelj Marko Perković Thompson, koji ga je javno podržao, tek propupali šibenski turizam ili je opet riječ o hrvatskom provincijalizmu koji je zbog famozne “turističke ponude” u stanju i šibensku katedralu pretvoriti u jeftini hostel?

Trebaju korekcije

U medijskoj kakofoniji ostalo je nezapaženo da se ljetna pozornica noćnog kluba Azimut nalazi desetak metara od katedrale. Kako kaže Roko Glasnović, tajnik biskupa Ivasa, nesnosna buka zagorčava život barem 20-ak obitelji koje žive u blizini.

– Biskupov prozor svega je desetak metara udaljen od izvora buke – kaže tajnik naglašavajući da se nakon takve buke, koja je svakodnevna, ne može normalno raditi i funkcionirati. Zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta (HDZ) svjestan je da mora doći do korekcija kada je riječ o noćnom klubu Azimut, koji je ovog ljeta radio i do četiri sata ujutro.

Mileta ističe da pritužbe na buku ne dolaze samo zbog kluba Azimut, nego i zbog rada drugih lokala. Šibenski kafići ljeti mogu radnim danom biti otvoreni do jedan sat ujutro, a vikendom do dva sata. Azimut kao noćni klub može raditi čak do šest sati ujutro.

Sve po zakonu

Pravo je pitanje treba li vlast dopuštati otvaranje noćnih klubova u gradskoj jezgri i blizu stambenih zgrada. Nije ugodno slušati glazbu od 95 decibela u sitne sate, a onda ujutro ići na posao. Mileta smatra kako je rješenje da se ljetna terasa Azimuta premjesti na drugu lokaciju, koja je udaljena od katedrale najmanje 50-ak metara, ili da se posebnim uređajima buka kontrolira i usmjerava.Suvlasnik Azimuta Đorđe Katalinić požalio se da je afera otišla predaleko.

Priznaje da ljudima može smetati buka, ali ističe da je Šibenik turistički grad i kako u njemu ljeti ne može biti tišina. Na pitanje mora li biti baš buka, Katalinić odgovara da postoje standardi te kako su oni uvijek bili u gabaritima. Dodaje da su sve radili po zakonu te kako su pribavili sve potrebne dozvole. Klub će, kaže, i dalje nastaviti s radom, ali je moguć kompromis da se ljetna pozornica premjesti na novu lokaciju.

>>'Protiv mons. Ivasa podigla se politička i medijska hajka'

>>Bi li biskup Ivas gasio Azimut da se iz kluba ore njegovi stihovi?

>>Thompson: Dragog prijatelja, oca biskupa Antu Ivasa napadaju fašistoidni ljevičari!

Komentara 164

DU
Deleted user
20:32 28.08.2014.

Klubovi i bučna glazba su u Barceloni smješteni na obali i tko voli neka izvoli! U gradu su neki ali u podrumima a izolacija je tako dobra da dok ste iza vrata jedva da znate da je unutra tako bučno. Mislim da ljudi koji stanuju u gradakim jezgrama umaju pravo na noćni mir unatoč turizmu. U Beču jenturizam ali je nezamislivo da svatko može pod firmom turizma, mladih i zabave sve oko sebe maltretirati. Osim toga, kada se govori o ekologiji onda miramo znati i da je pitanje jakog svjetla i zvuka dio ekološke priče.Na kraju, odista je degutantno da se svako negodovanje naših biskupa proglašava nazadnim i netolearntim.

OL
olrajt
20:03 28.08.2014.

..u staroj jezgri Šibenika pijana(pa nije valjda trijezna i normalna u šest ujutro )rulja može partijati !!!!! ....prestrašno...jer zna se što ide uz pijančevanja i drogu!!!!...pa odite si uništavati život tamo gdje nigdje nečete smetat!!!...pa zar nije sramota vlasnika izaćići naulicu u Šibeniku!!! fuuuj!!

Avatar fijolica
fijolica
20:02 28.08.2014.

Vidi, vidi, ušutili pljuvači! Možda su se (ipak već jednom) posramili? Zato ću ja reći: bravo, Dražene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije