Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zauzeli stranu

Biskupi pozivaju da se na referendumu zaokruži 'ZA'

Biskupi
Foto: Pixsell
19.11.2013.
u 10:50

Hrvatska biskupska konferencija ističe da je potvrdan odgovor na referendumsko pitanje o ustavnoj definiciji braka "u skladu s općeljudskim vrijednostima i tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda"

Hrvatska biskupska konferencija pozvala je "dragu braću i sestre", odnosno sve vjernike, kao i ljude dobre volje, da iziđu na referendum 1. prosinca te da odgovore ZA na referendumsko pitanje "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

HBK ističe da je to "u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana."

– Potvrdnim odgovorom na pitanje ne ugrožavaju se drukčija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih da se mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše domovine i svih njezinih građana – objavila je HBK stav svih svojih biskupa – članova.

Ključne riječi

Komentara 89

Avatar pmakovic
pmakovic
11:31 19.11.2013.

Nisu samo biskupi pozvali da se zaokruži za: cijenjeni novinar bi se mogao bolje informirati i znati da su se još prije tjedan dana (12. studenog 2013. u prostorijama HBK na simpoziju „Preventivni i kurativni aspekti očuvanja braka i obitelji u Hrvatskoj – iskustva vjerskih zajednica") našli predstavnici SVIH vjerskih zajednica i dali jednoglasan odgovor na ovo pitanje. Koja je uopće svrha ovog članka?

ZL
zlako
11:50 19.11.2013.

Za znači spasiti kuglu zemaljsku od totalne kataklizme koju priželjkuju protivnici normalnog svijeta.

KR
kristov
11:34 19.11.2013.

Naravno da su se uključili, zato i nose ruho crvene boje, obećanje da će i pod cijenu života braniti vrednote života i čovjeka! Naravno da će govoriti sa govornica, narod je uvijek bio uz svoje pastire i sa njima uvijek je pronalazio puteve opstanka. Ništa nije drugačije niti ovog puta. Pljačka Hrvatske je ništa spram namjera i udaraca koje su nam spremili protunaravnim zakonima i idejama koje već provode. Ovaj put "ovce" i njihovi pastiri bili su dostojne svoga poziva i zadatka, ulja u uljanicama bijaše dovoljno, budni ostadosmo! A tek je počelo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije