Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica oluje

Biskupi će na Dan pobjede u Knin da se potakne jedinstvo i zaustave podjele

Josip Bozanić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
17.04.2015.
u 00:05

U Bleiburgu će ove godine misu predvoditi kardinal Bozanić jer se obilježava 70. obljetnica tragedije

Svi hrvatski biskupi, predvođeni kardinalom Josipom Bozanićem, bit će na obilježavanju obljetnice Oluje u Kninu.

– To je naša poruka i želja da se potakne jedinstvo i da se ne stvaraju podjele – rekao je nakon proljetnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu biskup dubrovački mons. Mate Uzinić.

– Žalosti nas to što se događa i podjele mogu štetiti svima. Mi ne možemo odlučivati o tome gdje će država slaviti, ali možemo odrediti gdje ćemo imati misu. Bit će to u Kninu i predvodit će je kardinal Bozanić – rekao je nadbiskup riječki mons. Ivan Devčić.

Mons. Devčić najavio je da će misu u Bleiburgu ove godine, također, predvoditi kardinal Josip Bozanić jer se obilježava 70. obljetnica bleiburške tragedije. Hrvatska biskupska konferencija je, kao što je poznato, pokrovitelj bleiburške komemoracije.

– S kardinalom Bozanićem vjerojatno će biti i još nekoliko biskupa – najavio je mons. Devčić.

>> Oluja će se slaviti i u Kninu i u Zagrebu samo 5. kolovoza

>> 'Oluja je nešto što bi trebalo spajati cijelu Hrvatsku, a ne razdvajati'

Komentara 30

LA
Lavica7
08:12 17.04.2015.

Thewasp ide u Coles, Stamers,Gateway, na open Marketu kupuje povrce I misli da je ulovimo Boga Za Bradu. To sto mu se u jedno dopodne Kilima 3 puta promijeni, nikom nista. Da Melbourne...mozes mislit...usput vjerovatno svrati do Centerlinka, a lijecii se preko Medicare, subotom ide na branch , jednom mjesecno na barbi.. a zubaru dolazi u Hrvatsku. Djeca Za studij imaju HEKS...

CI
cinbenik
05:40 17.04.2015.

Melburnas,nanjusio samte da si "pravi Hrvat"pa st se nedodje malozrtvovati za domovinu,a ja nisimogo da neostanes bez posla......Bit ce imeni reda za Melburn HDZe unisti Hrvatsku,ajd vidimo se u klubu pa cemo tamo pjevati ,tamo nisu zabranjene......

LA
Lavica7
11:09 17.04.2015.

Sto volim kad mi odrede koju strelicu trebam stisnut...zivjela demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije