Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naslijeđe autoritarne politike'

Biskup Košić: Hrvatska vlast nije narodna

Vlado Košić (1)
Patrik Macek/Pixsell
08.12.2013.
u 19:51

Biskup Košuć rekao je kako i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da je hrvatska vlast nenarodna.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je kako je na referendumu o braku očekivao veći postotak glasova ZA, ali da je očito "promidžba koja nije birala sredstva" učinila svoje.

"Moram priznati da sam jako iznenađen pa čak i konsterniran kako su političari iz samog vrha političke vlasti, predsjednik, Vlada i svi ministri pa i predsjednik Sabora, bombardirali ljude da je glasovanje za brak štetno i opasno za Hrvatsku", rekao je Košić za Slobodnu Dalmaciju.

Rekao je kako i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da je hrvatska vlast nenarodna. "Smatram kada bi bilo etike kod državnih dužnosnika, ministara i predsjednika Vlade, oni bi trebali dati ostavku. Trebali su je podnijeti još nakon događaja u Vukovaru", rekao je. Govoreći o mogućem referendumu o ćirilici Košić se osvrnuo na izjavu premijera Milanovića da tog referenduma neće biti dok je on premijer.

"To je vrlo opasna Milanovićeva rečenica, on kao neće nešto dopustiti narodu. Sjetite se, i Tuđmanu su zamjerali kada nije htio u Zagrebu priznati izbore za gradonačelnika koji mu nisu bili po volji. I u jednom i u drugom slučaju, to je oznaka i naslijeđe autoritarne politike, a ne demokratske koja poštuje volju naroda. Pitanje je sada je li do toga trebalo doći. Zašto se nije razgovaralo, slušalo drugu stranu, zašto se đonom išlo na Vukovar", rekao je Košić za Slobodnu i dodao da mu se čini da se Vlada govoreći o ćirilici i referendumu osvećuje Vukovarcima za dvije kolone sjećanja u Vukovaru.

Komentara 149

A9
AAA-999
20:00 08.12.2013.

Nije narodna, ali jest protunarodna.

GR
GRUP
21:40 08.12.2013.

Ovo je rezim a ne vlast !

Avatar tituš
tituš
21:35 08.12.2013.

Toliko jasno da obrazlagati je nepotrebno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije