Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDANI

Biskup Košić čestitao židovskim vjernicima Roš Hašanu i Jom Kipur

Vlado Košić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
01.10.2016.
u 16:34

Proslava Roš hašane u Židovskoj općini Zagreb (ŽOZ), kako je najavljeno, počinje u nedjelju, 2. listopada, večernjom molitvom u 18,30 sati.

U povodu predstojećih židovskih blagdana Roš Hašana – Nove godine i Jom Kipura – Dana pomirenja, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za ekumenizam i dijalog, sisački biskup Vlado Košić, uputio je čestitku rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu, rabinu zagrebačke Židovske općine Lucianu Moši Preleviću, kao i svim članovima ove dvije Zajednice.

"Vama i Vašim vjernicima iskreno čestitam i želim radosne blagdane Roš Hašana i Jom Kippur, koje uskoro slavite. Neka Vam proslava nove godine i blagdan pomirenja pomognu da Vam Bog udijeli obilje svoga blagoslova te živite u miru i radosti vršeći svoje poslanje. Želim također da naša uzajamna suradnja u ovoj novoj godini bude plodna i blagoslovljena, na korist i Židova i kršćana te na zajedničko učvršćenje mira i svakog dobra!", istaknuo je biskup Košić u čestitki, priopćeno je u subotu iz Sisačke biskupije.

 Roš hašana je židovska Nova godina. Traje dva dana. Teče od zalaska sunca jednog dana sve do zalaska sunca dva dana poslije. Ova svetkovina govori o Božjem stvaranju svijeta i podsjeća na Božji sud. Njome se označava početak jednog razdoblja u kojem se vjernici posvećuju molitvi, kajanju, unutarnjem preispitivanju sebe.

 Proslava Roš hašane u Židovskoj općini Zagreb (ŽOZ), kako je najavljeno, počinje u nedjelju, 2. listopada, večernjom molitvom u 18,30 sati.

>> 'Na Roš hašanu jedemo slatko kao simbol blagoslova i izobilja'

Komentara 2

GO
gooniegoogoo
03:04 02.10.2016.

čestitam i želim radosne blagdane Roš Hašana i Jom Kippur svim Židovima

Avatar Oluja95
Oluja95
07:24 02.10.2016.

Svim Zidovima dobre volje iskreno cestitam i zelim radosne blagdane Ros Hasana i Jom Kippur.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije