Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemoracija ustaškim žrtvama

Biskup Bogović: Ubijanje istine očituje se nijekanjem počinjenih zločina

jadovno
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/16
23.08.2014.
u 15:41

Bogović je pozvao na praštanje i kazao da će se komisija za hrvatski martirologij truditi popisati sve ubijene katolike prema njihovoj biskupijskoj i župnoj pripadnosti

- Katolicima i Hrvatima bilo bi drago kad bismo rekli da u Jadovnu nisu pogubljeni židovi, ni pravoslavci niti bilo tko drugi, ali tada bismo i mi prihvatili laž i ubijanje istine, koje uvijek prethodi ubijanju ljudi. Ubijanje istine očituje se upravo nijekanjem počinjenih zločina, ali i umnožavanjem broja žrtava. Neka to na svim stratištima nadomjesti trijezni i pošteni sud o svemu što se dogodilo – poručio je gospićko–senjski biskup dr. Mile Bogović povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima i uoči Dana hrvatskih mučenika koji će se obilježiti 30. kolovoza u Udbini. 

Tim je povodom Biskup Bogović posjetio Jadovno gdje je održana komemoracija nedužnim žrtvama koju su predvodili predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i ministar branitelja Predrag Matić

Bogović je pozvao na praštanje i kazao da će se komisija za hrvatski martirologij truditi popisati sve ubijene katolike prema njihovoj biskupijskoj i župnoj pripadnosti, te da će se truditi razjasniti sve okolnosti njihova stradavanja. Pozvao je i židove i pravoslavce da učine isto iz poštovanja prema žrtvama i istaknuo "kako u kršćanskom duhu cilj nipošto nije raspirivati mržnju prema počiniteljima jer ni kršćani nisu širili mržnju već svojim naukom poštuju Kristovu žrtvu".

- Mučenike iz svoje zajednice treba podignuti na dostojnu razinu, bez mržnje prema ikome – kazao je biskup Bogović.

Na ovogodišnjem obilježavanju Dana hrvatskih mučenika 30.kolovoza, u Udbini se očekuje više od 6.000 hodočasnika iz cijele Hrvatske i država dijaspore. Nakon križnog puta svetu misu predvodit će sisački biskup dr. Vlado Košić

Komentara 38

DU
Deleted user
16:47 23.08.2014.

Dok god budemo zločine tretirali na opravdane i neopravdane ostajemo zatočenici svojih zabluda u bespuću povijesnih neistina

GU
gustirna
16:52 23.08.2014.

Ubrzo dolazi istina i o jasenovcu gdje su uglavnom jugokomunjare ubijali a zrtve podmetnuli ustasama.jugokomunisticki jasenovac proizvodio je smrt od '45.do '51.

ST
Startrack
16:45 23.08.2014.

A vidi nam noesissa i komentara. To ti tvrdis da si Hrvat? A o "Zvoni Krizanicu" sve je jasno. A ovakvi non stop pisu komentare protivu USA i Zapada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije