Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ravnateljica Ekonomskog instituta

Biografija buduće ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović

Dubravka Jurlina Alibegović
Foto: Pixsell
1/7
21.01.2016.
u 14:00

Područja interesa su joj lokalne i regionalne javne financije, fiskalni odnosi među razinama vlasti, lokalni i regionalni razvoj, fiskalna decentralizacija i financiranje znanosti i obrazovanja.

Buduća ministrica uprave ravnateljica je Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović. Na toj je dužnosti 2013. godine zamijenila Sandru Švaljek.

Na institut je stigla 1987., gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela za javne financije i financijskih sustava. Na dvije godine Institut je zamijenila angažmanom u Ministarstvu znanosti i tehnologije, kao zamjenica ministra u Račanovoj vladi, da bi se na Institut vratila 2003. kao pomoćnica ravnatelja. Od 2004. do 2011. bila je voditeljica Odjela za ekonomiku javnog sektora, a nakon toga preuzela je posao voditeljice Odjela za regionalnu ekonomiku, održivost i razvojno upravljanje koji je obavljala do danas.

Područja interesa su joj lokalne i regionalne javne financije, fiskalni odnosi među razinama vlasti, lokalni i regionalni razvoj, fiskalna decentralizacija i financiranje znanosti i obrazovanja.

Radila je na velikom istraživanju o lokalnoj samoupravi na osnovi kojeg je zaključila da postojeća organizacija županija nije optimalna te se zalagala za uspostavu manjeg broja regija kako bi se povećala njihova efikasnost i ciljevi regionalnog razvoja.

>> Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team'

>> Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

>> Tko je Vlaho Orepić, budući šef MUP-a?

Foto: Instagram

(Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Komentara 13

IC
Icek53
14:22 21.01.2016.

Dobra je,a njezin rad neka bude odlican.

GU
General_U
16:22 21.01.2016.

iz kvote mosta dobili smo ministre koji su koji su najviše napredovali za vrime račana i milanovića. prošli su prijedlozi onih koji most drže u šaci, po izboru ministara crkva s njima nema ništa kao što su udbaši do sadaa tvrdili, a što se tiče hadzeovih ministara izgleda da su bolji ljudi otpali nego neki što su postali ministri maletićka ćorušić krstičević...

HA
hammer
17:39 21.01.2016.

Izgleda ko mrkli lopov, to ide ove kaj vele da je mačka i pol, zgodna Itd…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije