Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s MOL-om

'Bilo bi vrlo lijepo kupovati Inu, ali u pitanju su velika sredstva'

krapina
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/6
29.07.2014.
u 14:26

Mladen Pejnović, predstojnik Ureda za upravljanje državnom imovinom, na sastanku u Krapini komentirao je slučaj Ina - MOL

Mladen Pejnović predstojnik Ureda za upravljanje državnom imovinom i član Vladinog pregovaračkog tima s mađarskim MOL-om, danas je u Krapini održao sastanak s zagorskim gradonačelnicima i načelnicima u vezi stavljanje u funkciju objekta i zemljišta u vlasništvu države. Komentirao je i pregovore s MOL-om.

-  Sudska presuda je na našoj strani, u tijeku je arbitraža, a ona bi mogla trajati dugo. To nama ne odgovara i cilj nam je da se pokušamo dogovoriti kako bi se stvari rješavale puno brže. Iza svega stoje vrlo ozbiljni interesi  i isto tako se i mi moramo ozbiljno odnositi prema tome, jer veliki su novci u pitanju. Bilo bi vrlo lijepo kupovati Inu, ali u pitanju su velika sredstva. Za sada je cijena vrlo nerealna, a drugi problem je pitanje da li bi za tako nešto mogli skupiti novac. Ako bi ga i mogli, onda se postavlja sljedeće pitanje, a to je tko će te novce vratiti. Svako novo zaduženje je za Hrvatsku situaciju jako opasno, jer veliko je pitanje kako to vraćati. Sve to treba promatrati u okviru cjelokupne slike zaduženosti. Cijena Ine jednostavno mora pasti - rekao je Mladen Pejnović.

>>Ekskluzivno: MOL traži do 3 milijarde eura, Vlada spremna dati najviše 1,6 milijardi

>>'Ako MOL ne demantira svoje priopćenje, spreman sam pustiti u javnost cijelu snimku'

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
18:42 29.07.2014.

"Bilo bi lijepo kupovati ono sto je vec bilo nase". To je dokle su nas hrvatski politicki "mislioci" doveli. Mi ne mozemo kupiti ono sto je vec prije bilo nase pa da ga par kleptomana nije prodalo kako bi sebi napunili dzepove, nikakve potrebe kupovati nebi niti trebalo, s obzirom da je vec (bilo) nase.

OS
osica
17:31 29.07.2014.

ma da, tko bi rekao ? Prije nekoliko godina su nam govorili da je treba pod hitno prodati,i da je to najbolje i najljepše , budi zašto, usput " potpisati ugovor koji je javna tajna" Dakle, bilo bi jako lijepoijepo i krajnje je vrijeme da netko u ovoj državi zna što hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije