Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

Bilo bi korisnije da Crveni križ šator iz Savske stavi na raspolaganje izbjeglicama

Ranko Ostojić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
25.08.2015.
u 10:10

– Moguće je da su među izbjeglicama i teroristi, ali terorističke napade koji su se ove godine dogodili nije počinio nitko tko je došao bježeći pred ratom u Siriji – kaže ministar.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra da bi bilo bolje da je šator, u kojem već mjesecima branitelji traže smjenu ministra Predraga Matića u Savskoj ulici, Crveni križ stavio na raspolaganje za izbjeglice.

– Bilo bi puno korisnije kada bi Hrvatski Crveni križ iskoristio te šatore za puno bolje stvari i stavio ih na raspolaganje izbjeglicama i onima kojima su zaista potrebni – kazao je ministar Ostojić gostujući u emisiji Novi dan televizije N1.

"Moguće je da su među izbjeglicama i teroristi"

Ministar tvrdi da je nemoguće da izbjeglice iz Srbije budu preusmjerene u Hrvatsku. – To nije moguće, mi imamo ugovor sa Srbijom o readmisiji. Kada bi se dogodilo preusmjeravanje, mi bismo prihvatili ljude s ozbiljnim problemima, ali bi se oni potom vratili natrag u zemlju iz koje su došli – kazao je Ostojić te dodao da je Hrvatska spremna za situaciju u kojoj bi došlo do izbjegličkog vala.

– Hrvatska nema namjeru silom sprečavati ulazak izbjeglica, ali imamo prihvatne centre za ljude koji se žele domoći drugih europskih zemalja – kazao je Ostojić te objasnio da imamo centar u Ježevu, a još dva bi trebala biti izgrađena do kraja godine.

– Moguće je da su među izbjeglicama i teroristi, ali treba znati da terorističke napade koji su se ove godine dogodili nije počinio nitko tko je došao bježeći pred ratom u Siriji – rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. 

 >>Hrvatski Crveni križ otvorio apel za izbjeglice, evo kako možete pomoći!

>>EU vraća stare azilante da bi primio izbjeglice

Komentara 41

GO
Gomila
10:22 25.08.2015.

gospodin svostika misli kako ce unistiti nogomet pa razmislja gdje ce drugu svostiku da stavi

Avatar renac
renac
10:24 25.08.2015.

Koji licemjeri a jel se ovi liberalni i humanitarni Hrvati osvrnu oko sebe pa vide Hrvate kako kopaju po smeću i gladni budu a skupljaju humanitarnu pomoć za ove musiće umjesto da napravimo humanitarnu pomoć za Hrvate ,gadi mi sese sve to već majke mi.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
10:19 25.08.2015.

primi ih kod sebe u kucu onda ako si toliko siguran... ja bi im pomogao ali para nemam a jedino sa svinjetinom mogu pomoci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije