Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE ZAPREKA?

Konačno postignut dogovor s BiH oko Pelješkog mosta

Pelješki most
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
21.01.2017.
u 19:40

Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta se javilo 12 konzorcija i tvrtki

Ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko rekao je u subotu kako očekuje da će vijeće ministara BiH, kojemu je član, uskoro donijeti odluku kojim će odobriti izgradnju Pelješkog mosta ističuči da nema prijepora oko dimenzija ovoga mosta.

"Stručni tim iz BiH je s kolegama iz Hrvatske dogovarao i radio na mostu Pelješac.

Kolege iz Hrvatske su rekle da most treba biti visok 48, a naše izaslanstvo je tražilo da bude 55 metara, što je usvojeno. Također, predstavnici Hrvatske su tražili da razmak između središnjih stupova na mostu bude 200 metara, a usvojeno je 280 metara, kako je naše izaslanstvo predložilo", rekao je ministar Jusko za internetski portal Klix iz Sarajeva.

"Dokument su potpisala oba izaslanstva i predao sam ga predsjedavajućem Vijeća ministara BiH jer nemam ekskluzivno pravo sam donijeti odluku", dodao je.

Pojasnio je da sada više nema zapreka da se odobri izgradnja Pelješkog mosta.

Bivši hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a a sada poljoprivrede Tomislav Tolušić ranije je najavio da na proljeće mogao biti potpisan ugovor za Pelješki most te da su s BiH riješeni svi problemi vezani za izgradnju.

Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta se javilo 12 konzorcija i tvrtki koje žele graditi ovaj most, a krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca bit će objavljeno koje kompanije ulaze u drugi krug natječaja.

>> Pelješki most treba graditi, autocestu Ploče - Crna Gora ne preporučujemo

Komentara 31

BL
Blomberg
20:02 21.01.2017.

Pa sto ima Bosna sa nasim mostom koji ide sa Hrvatske zemlje na Hrvatsku zemlju.Kakav je sad to vic , sto si to nasi politicari dozvoljavaju ?

AN
Anamarija10
21:37 21.01.2017.

Kao i sa Srbijom, sve što zatraže ovi daju. Ni trunke odlučnosti i nacionalnog ponosa.

DU
Deleted user
21:54 21.01.2017.

kao što sam rekao svi nas prcaju sad i balije bravo vlado hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije