Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo pravosuđa

Bez natječaja angažiran britanski statističar za analizu sudova

sudnica
Foto: Tino Juric/PIXSELL/Ilustracija
25.07.2016.
u 20:20

Paul Yates je angažiran temeljem ugovora o djelu, i to od 20. ožujka 2013., a primao je mjesečnu naknadu u iznosu od 6 tisuća kuna

Tragom dojave čitatelja Večernjeg lista ponukanog Linkedin profilom britanskog državljanina Paula Yatesa na kojem stoji da je konzultant našeg Ministarstva pravosuđa, poslali smo upit o tom angažmanu.

Iz Ministarstva nam je odgovoreno da je angažiran temeljem ugovora o djelu od 20. ožujka 2013. za poslovni pothvat kao stručnjak za suradnju na uspostavi jedinstvenog sveobuhvatnog statističkog sustava praćenja kretanja predmeta na sudovima, edukaciju službenika koji rade na poslovima statističkog praćenja i obrade podataka, te suradnji na uspostavi jedinstvene baze podataka pravosudnih tijela i uspostavi sustava osiguranja kvalitete.

Bio je kontinuirano angažiran u sedam navrata sve do 30. lipnja 2015., a posljednji ugovor je s njim sklopljen 26. siječnja 2016. sve do okončanja posla (mjesec po mjesec). Ako u međuvremenu obavi sve naručene poslove, ugovor o djelu će se raskinuti. Za te poslove ne prima plaću već mjesečnu naknadu od 6000 kuna koja mu se isplaćuje na temelju dostavljenog izvješća o obavljenim poslovima za prethodni mjesec, s tim da izvješće mora biti potpisano od čelnika ustrojstvene jedinice Ministarstva za koju je ugovoreni posao naručen.

Na upit je li se prije njegova angažmana pokušalo natječajem naći domaćeg stručnjaka za te poslove odgovoreno nam je da je Yates angažiran sukladno članku 62. Zakona o državnim službenicima koji govori o poslovima koji se mogu temeljem ugovora o djelu povjeriti pružateljima stručnih usluga izvan državne službe. Za te stručne usluge, obrazlaže se, ne postoji obveza raspisivanja natječaja ili objave oglasa jer su to poslovi privremenog karaktera, koji traju do okončanja posla koji je naručen. Ministarstvo pravosuđa utvrdilo je da Yates posjeduje potrebno stručno znanje te iskazalo interes za suradnju cijeneći njegovu stručnost u području statističke analize, osiguranja kvalitete i organizacijskih struktura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije