Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV IZ BIH

Bez mirovine ostaje 5500 ljudi ako u Sarajevo ne pošalju potvrde u životu

bake
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
06.02.2016.
u 12:30

Potvrda o životu šalje se jednom godišnje, a 2015. to nije učinilo više od pet tisuća korisnika mirovina iz BiH koji žive u Hrvatskoj

Više od pet tisuća umirovljenika koji žive u Hrvatskoj, a mirovine primaju iz Bosne i Hercegovine, moglo bi ostati bez mirovine ako se ne odazovu pozivu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje da hitno dostave ovjerene potvrde o životu.

“Potvrda o životu šalje se jednom godišnje, krajem tekuće godine, te ista vrijedi za narednu godinu, no, kako određeni broj korisnika iz Hrvatske nije koncem 2015. godine dostavio potvrde, Zavod ih poziva da to što skorije učine, kako ne bi došlo do nepotrebne obustave isplate mirovina”, naveli su iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Obrasce potvrde korisnici mogu pronaći na službenoj stranici Zavoda www.fzmiopio.ba ili ga preuzeti u ispostavama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Popunjeni i ovjereni obrazac treba poslati poštom na jednu od adresa Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Dubrovačka bb 88000 Mostar ili Ložionička br. 2, 71000 Sarajevo. Mirovinu iz Federacije BiH u RH prima nešto više od 18.000 ljudi, a potvrdu nije dostavilo njih oko 5500.

>> Na 1200 eura mirovine, 1000 kuna poreza

>> Dobio 212.350 kn mirovine jer je lagao da je ranjen na bojištu u BiH

Ključne riječi

Komentara 1

ZL
zlatnirat
14:33 06.02.2016.

Sigurno su mirovine tolike da se isplati potvrdu vadit jer su manje od socijale u RH pa kaj bu bu, a mozda jos i socijala u A i D?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije