Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija Vlade

Novi su ministri Siniša Varga i Vedran Mornar

mornar-varga
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
11.06.2014.
u 12:45

Posao potpredsjednika vlade za gospodarstvo obavlja Branko Grčić, to dobro radi te ne želimo nikakva ad hoc rješenja, rekao je Milanović

Prije odlaska u Brazil, premijer Zoran Milanović  danas je na konferenciji za medije u 12.30 sati izvijestio javnost o tome koji ministri napuštaju Banske dvore, a tko ulazi u njegov tim.

Milanović je potvrdio kako Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade te će ih na mjestima ministra zdravlja i ministra obrazovanja zamijeniti Siniša Varga i Vedran Mornar. Premijer je rekao kako će Ostojić i Jovanović pojačati snage SDP-a u Saboru te da su smijenjeni zbog preopterećenosti poslom.

U nastavku pratite tijek događanja:

12.55 sati – O putu u Brazil, Milanović je rekao kako bi bilo prigovara i da nije išao.

– Neki se čude što će taj put platiti porezni obveznici. A tko drugi nego porezni obveznici? Zar tajna organizacija? – rekao je Milanović.

12.50 sati – Mornar nije član SDP-a, a za Vargu ne znam, rekao je premijer na što su mu novinari dobacili da jest.

12.50 sati – Na pitanje traži li novog potpredsjednika Vlade, premijer je rekao kako za takvo nešto nema potrebe.

12.47 sati – Milanović je rekao kako još ne zna tko će zamijeniti Vargu na čelu HZZO-a, no kako je sklon kontinuitetu.

12.46 sati – Nikakvih konkretnih zamjerki na posao koji su Ostojić i Jovanović radili nema. Ti ljudi su iscrpljeni i trebaju se odmoriti, no ne tako da leže, već da jačaju stranku.

12.45 sati – Ovo je mala rekonstrukcija, no ova su dva sektora ''prokleta'' i jako opterećuju. Čarobnog štapića nema.

12.40 sati – Milanović je rekao kako s Vujčićem nije razgovarao o mjestu potpredsjednika. Posao potpredsjednika Vlade za gospodarstvo obavlja Branko Grčić, to dobro radi te ne želimo nikakva "ad hoc" rješenja.

12.40 sati – Premijer je rekao kako je riječ o dva teška resora tako da je pred ministrima ozbiljan posao.

12.35 sati – Milanović je potvrdio kako Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade te će ih zamijeniti Siniša Varga i Vedran Mornar

12.05 sati – Iz zgrade Vlade upravo je izišao Rajko Ostojić, rekao je da je sat vremena razgovarao s premijerom Milanovićem, a na dodatna pitanja novinara nije odgovarao. Rekao je samo da se vidimo nakon sjednice Vlade. Na Markovu trgu sreo je i predstavnike Svjetske banke koji su bili na razgovorima u Vladi i obećao jednom od njih da će ga sutra voditi na kavu.

11.45 sati – Premijer Zoran Milanović najavio je kako će u 12.30 sati održati izvanrednu tiskovnu konferenciju.

11.00 sati – Ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji bi prema neslužbenim najavama danas trebao biti smijenjen s ministarskog mjesta, ušao je u zgradu Vlade.

Na pitanje kako se osjeća, odgovorio je da je odlično, a na pitanje je li mu ovo zadnji dan u Vladi i hoće li biti smijenjen uzvratio je: "Vidimo se kasnije."

10.30 sati – Okupljeni novinari na Markovu trgu nisu primijetili da je u zgradu Vlade ušao Željko Jovanović, kao niti Rajko Ostojić, koji bi prema najavama danas i službeno trebali biti smijenjeni s ministarskih pozicija.

10.00 sati – Kako doznajemo, već je počela sjednica užeg kabineta Vlade, čiji su članovi Branko Grčić i Milanka Opačić. Opačić nije imala komentara, a Grčić je okupljenim novinarima rekao: – Pričekajmo da završi sjednica Vlade pa ćemo biti pametniji.

10.00 sati – O potencijalnoj rekonstrukciji Vlade oglasio se i predsjednik Ivo Josipović:

– U radu Vlade, njezinim rezultatima, ima ozbiljnih problema, a rekonstrukcija s jedne strane u određenim područjima znači nove poticaje, nove mogućnosti, nove ideje novih ministara. A i vidjet ćemo, naravno, hoće li to rezultirati novim usponom Vlade – izjavio je predsjednik Ivo Josipović, u vezi s rekonstrukcijom Vlade tijekom otvorenja konferencije Eden u Hypo centru.

>> Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

Komentara 70

EB
eto_bas_zato
10:21 11.06.2014.

Ma kakva rekonstrukcija, nama su potrebni prijevremeni izbori i nova vlada a ne ove nesposobe!!

SL
_Slavonac_
10:16 11.06.2014.

Mislim da ipak nećete bit pametniji...

FA
Fake
10:15 11.06.2014.

Eo,kaže on da će biti pametniji nakon sjednice.Ma neće.Jedino pametno je da odete sa vlasti.Uz Karamarka,HDZ, Boga i crkvu nadam se da će nam biti bolje.Zato partijo,odlazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije