Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.10.2014. u 12:00

Promoviranje gospodarstva zadaća je i dužnosnika

Bez gospodarstva nema gospodarske diplomacije. Tu su lekciju na teži način naučile sve vlada od 2005. otkad je ministar Miomir Žužul pozdravio 24 polaznika novog studija gospodarske diplomacije, preko vraćanja operative na Zrinjevac gdje se svaki 13. djelatnik trebao baviti tim poslom, potom premještanja u Ministarstvo gospodarstva u kojem Bianca Matković bila zadužena za gospodarsku diplomaciju te imenovanja atašea, koje je pak ova vlada ukinula i uvela model po kojem je većini diplomatskih predstavništava zadaća pomoći gospodarstvu.

Promoviranje gospodarstva zadaća je i dužnosnika. Zato i najavu ministrice Vesne Pusić da će idući tjedan u pratnji poglavara Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Hasanovića posjetiti Turkmenistan, Kazahstan i Azerbajdžan, kao i nedavno putovanje u Ameriku premijera Zorana Milanovića ne treba odmah napadati.

No ne pokrene li se gospodarstvo i ne bude li konkretnih poslova, putešestvije političara ostat će samo turistička prešetavanja od kojih korist imaju samo članovi obitelji koje vode sa sobom.

>> Vesna Pusić o tužbi švicarske banke: To su kosturi koji danas ispadaju iz ormara

Komentara 4

CR
crocro
13:26 25.10.2014.

Šteta što gosp. Milanović misli da netko mrzi vlast. Nitko vlas ne mrzi zato što bi je mrzio već zato što ne sluša građane i što u vlasti sudjeluju i donose odluke političari koji su neželjeni u Hrvatskoj javnosti, koji nisu kompetentni i kojima građani ne bi dali državu na upravljanje. A jedna od takvih osoba je i pošt. gđa Pusić koja sudjeluje u donošenju krucijalnih odluka za državu i građane a podržava je tek oko 1 % Hrvatskih građana. Da su danas izbori, ako se ne prikrpi SDP-u nema šanse da uđe u Sabor. Ali i kada bi ušla u Sabor samo uz šlepanje pogonskog motora, tamo će dobiti funkciju državničkog nivoa i opet će odlučivati pa makar i s marginalnim brojem glasova. Ako je već žele instalirati u vladu, onda s tim brojem glasova može se natjecati za radno mjesto brojača glasova, garderobijera u predvorju, šefa kuhinje i sl. Mogla bi možda dosegnuti radno mjesto tajnice Sabora, no to iziskuje veliku odgovornost. Ako bi na izborima gđa Pusić imala više od 5 % potpore birača, ja ne vidim razlog da dobije funkciju predsjednice nekih od Odbora. Ali s 1 % potpore javnosti držati nam predavanja s funkcije ministrice vanjskih poslova i EU integracija i k tome potpredsjednice Hrvatskog Sabora, to za građane nije prihvatljivo. Prema tome mi vlast ne mrzimo već samo mrzimo postupke koji nemaju zdravu logiku. I zato željno očekujemo nove parlamentarne izbore i to po mogućnosti izvanredne.

Avatar Marko232
Marko232
12:35 25.10.2014.

Bez prosvijetiteljstva, novinari tek prodaju trečerazredne tekstove.

SV
svrakic
17:08 25.10.2014.

Žalosno je da nam državu vode osobe i stranke koje sa svojim brojem glasača stanu na motor sa prikolicom........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije