Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET NA IBLEROVOM TRGU

Bernardić se sastao s njemačkim državnim ministrom za europske poslove

Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
16.01.2017.
u 20:27

SDP Hrvatske i Socialdemokratische Partei Detschlands smatraju da imaju zajedničke odgovore na probleme s kojima se susreće socijaldemokratska ideja i zalažu se za rješenja koja moderna socijaldemokracija treba nuditi.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić sastao se u sjedištu SDP-a s državnim ministrom za europske poslove Savezne Republike Njemačke (SPD) Michel Rothom. Sastanak je održan u sklopu službene Rothove posjete Hrvatskoj, javljaju iz SDP-a.

Uz Bernardića na sastanku je bio tajnik SDP-a za međunarodne odnose Domagoj Hajduković te koordinator za FES Zagreb Branko Kolaric, a uz Rotha u delegaciji su bili direktor Zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu Max Brandle, te voditelj centrale FES-a u Berlinu Matthias Keil.

Tema razgovora bila je uloga Hrvatske u Europskoj Uniji. Obje strane složile su se kako bi Hrvatska trebala imati proaktivnu ulogu u EU, posebno u svjetlu izazova koji se stavljaju pred Uniju i zbog posljedica Brexita. Razgovor se vodio i o stabilnost u regiji i ulozi Hrvatske u procesu stabilizacije regije i njezine europske budućnosti.

SDP Hrvatske i Socialdemokratische Partei Detschlands smatraju da imaju zajedničke odgovore na probleme s kojima se susreće socijaldemokratska ideja i zalažu se za rješenja koja moderna socijaldemokracija treba nuditi.

>> Bernardić: Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika donijet će gradska organizacija

Komentara 1

CR
crocro
06:30 17.01.2017.

Jucer je izgledala vrlo smiješna Bernardićeva neodlučnost i nesnalažljivost kao i nemoć rješavanja slučaja "Milanović", gdje je u teškoj boli ali bez ikakvog grča na licu narodu objašnjavao zašto nema Milanovića u Saboru te ga opravdavao njegovom voljom da više ne sudjeluje na Hrvatskoj političkoj sceni. Iako je Milanović već davno otišao tj. odmah s konstituirajuće sjednice Sabora i zna da se više neće pojavljivati, Bernardić da opravdava pa se čak niti u ovoj fazi Milanovićeva odmaka od javnosti ne želi s njim "obračunati" ili ne daj Bože zamjeriti mu se. A najveći smijeh mogao se provaliti svakome na usta kada je na kraju izjavio da će Milanović uskoro napustiti Sabor. A Milanović i Sabor na suprotnoj strani kao nebo i zemlja i to od trenutka kada je Milanović rekao "prisežem" i kojom riječi je prevario cijelu Hrvatsku javnost jer je izigrao riječi prisege za za to ga nitko kazneno ne progoni. Nema ga u Sboru a prima plaću. Čak niti ne znamo na kojoj je strani svijeta a Bernardić govori kako će uskoro napustiti Sabor. I onda će se Berbardić čuditi zašto mu govore da je neodlučan i nevjerodostojan i zašto nema potporu javnosti. Umjesto da je "pomeo" Milanovića koji je nestao iz javnosti a onda iznenada došao u Sabor samo izgovoriti riječ "prisežem" i onda opet netragom nestao, ali eto, on će za Bernardića tek uskoro napustiti Sabor, jer za sada ipak još uvijek za njega Milanović sjedi u klupama Sabora. I to jedan pokraj drugoga i zajedno časkaju o visini saborske plaće. Zbog neodlučnosti vođenja strane, straha i nesigurnosti, zaštitničkog ponašanja prema neradnicima i neaktivnima, mislim da je gospodin Bernardić "izgubljeno vrijeme" za SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije