Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna poduzetnica

Imam dvije tvornice i pet tvrtki u nekoliko država, a i dalje sama peglam

žene
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
25.05.2015.
u 15:45

Vlasnica tvrtke Bernarda, specijalizirane za proizvodnju madraca, karijeru je počela tek u 45. godini, a danas ima dvije tvornice i pet tvrtki u nekoliko država

– Tri mjeseca obilazila sam banke i molila ih kredit. Gledali su me u čudu, ženu bez iskustva i referencija. Ali nisam odustajala, kupila sam halu u Pušćinama i 1998. otvorila tvrtku. Sa 13 radnika stigli smo do 200 – kaže Bernarda Cecelja iz Varaždinskih Toplica, uspješna žena u hrvatskom biznisu.

Vlasnica tvrtke Bernarda, specijalizirane za proizvodnju madraca, karijeru je počela tek u 45. godini, a danas ima dvije tvornice i pet tvrtki u nekoliko država. Novu otvara u lipnju u Bjelorusiji. I ženama savjetuje da bez straha zaplivaju poduzetničkim vodama.

– Ne smiju se bojati. Kao žena nametnula sam se muškom svijetu, a uspjeh me nije promijenio. Nemam kućnu pomoćnicu, sama kuham, peglam i čistim – dodaje. Najavljuje i novi projekt: turističko-zdravstveni centar u kojem će zaposliti od 30 do 40 ljudi.

U Hrvatskoj živi podjednak broj žena i muškaraca, no samo 26% tvrtki i 33% obrta vode žene. Među njima je i Dragica Domjanić iz Preloga, koja je napustila siguran posao u ljekarni i otvorila knjigovodstveni servis D. D. Biro. Danas zapošljava 17 djelatnica, a vodi i hotel Panorama, koji je sagradio njezin suprug. – Svakoj ženi koja ima smisla za poduzetništvo savjetujem da krene tim putem – kaže. Smatra da danas žene i muškarci imaju podjednake uvjete za uspjeh. – Nama je, istina, obitelj na prvom mjestu, pa nam manje vremena ostaje za biznis i politiku, no nitko nas ne koči. Pitanje je u tome u kolikoj smo mjeri spremne prihvatiti izazov – zaključuje D. Domjanić.

>>Grabar-Kitarović: Nedostatak jasne gospodarske politike danas opterećuje sve poduzetnike

>>Naučite kako prebroditi sve izazove od najmoćnije žene hrvatskog biznisa

Komentara 60

MA
malena1983
16:09 25.05.2015.

Majko mila, kakvi komentari..bitnk je nešto ispaliti što nema veze s tekstom i temom. Proizvodi tvrtke Bernarda su super, iznimno kvalitetni, madraci fantastični. Ajmo malo dobrih komentara, nije ni čudo što ide sve k vragu.

DU
Deleted user
16:51 25.05.2015.

Zbog ljudi poput ovih koji su ovdje ostavili negativne komentare, Hrvatskoj ne ide kao Sto bi moglo. Zloća, zavist, negativnost i ljenost - kako onda biti sretan?

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
15:56 25.05.2015.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije