Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILOZOF u Zagrebu

Bernard-Henri Lévy: Franjo Tuđman bio je mali Vladimir Putin!

Bernard-Henri Lévy
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
08.05.2014.
u 22:50

Tuđman je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist, rekao je francuski filozof i intelektualac

– Dvadeset godina od pada Berlinskog zida, Europa ima stvarnog neprijatelja. Njegovo ime je Vladimir Putin. On je današnji Mussolini. Vi, Hrvati, dobro znate opasnosti nacionalkomunizma i dobro znate što je Putin. Imali ste i vi svoje male putine. Tuđman, koji je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist, bio je mali Putin. Stoga pokažite svoju veličinu i uputite poruku mudrosti, budite duhovni, moralni i politički lider otpora EU ruskom nacionalsocijalizmu – kazao je večeras u Zagrebu, "slaveći hrvatski antifašizam" uoči Dana Europe, francuski filozof i intelektualac Bernard-Henri Lévy

Od početka 90-ih godina prošlog stoljeća intenzivno se bavi BiH, ali i Hrvatskom, jasno se određujući protiv Miloševićevog režima i srpske agresije te oštro kritizirajući pasivnost međunarodne zajednice. 

– Bilo bi sjajno kad bi Hrvatska postala odvjetnik BiH u europskim integracijama – istaknuo je Lévy, naglašavajući da budućnost BiH vidi samo u cjelovitosti.

– Treba biti pažljiv i s Hrvatima i sa Srbima koji traže treći identitet, no smatram da je broj Hrvata koji se za to zalažu jako mali. Hrvatska se vojska s bošnjačkom borila za jedinstvenu BiH – kaže Lévy te dodaje kako bi bio skandal da Srbija uđe u EU prije BiH.

– Srbija se mijenja, ali to je proces. Još postoje ostaci miloševićevaca, uostalom, kao što i u Hrvatskoj postoje oni kojima su Šušak i Bobetko heroji – istaknuo je te dodao:

– S druge strane, u Srbiji ima i onih koji traže oprost i isprike u BiH, kao što je učinio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

>> Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Komentara 137

Avatar GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
07:07 09.05.2014.

Ovaj članak je dokaz da smo mi puno jadniji nego što se misli. Ovim samo potvrđujemo da bilo tko na ovome svijetu bilo da je novinar, vodoinstalater ili filozof, može dobiti najistaknutije mjesto u medijima, samo uz uvijet ako pljuje po ikonama i vrednotama Lijepe Naše. Ili nam to možda čini, točnije podmeće osokoljena 5. kolona ?! U svakom slučaju neprimjerena i nedopustiva sramota !!!

Avatar puky
puky
07:05 09.05.2014.

" Tuđman, koji je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist" ... znači - nacista ... i svi njegovi branitelji su nacisti a mi iz gardijskih brigada i specijalne policije valjda neki hrvatski SS ... ljudi moji jel sad shvaćate štoe što se događa sa Domovinom kad su joj na vlasti oni koji je nikada nisi željeli ? ... neće josipović, leko, milanović i ostali jugo komunisti izravno našu borbu za slobodom od jugoslavenske okupacije nazvati nacizmom, ali će ugostiti i plaćati ovakve kao što je ovaj gad da to slobodno čine ... strava ...

PO
portugisac
07:43 09.05.2014.

Pa tko je ovome smradu dozvolio usred Hrvatske pljuvati po Tuđmanu, Šušku i Bobetku. To su naši državotvorci. Koja sramota od Zagrepčana. Valjda su Hrvatski junaci Pupovac i Stanimirović. Čuj u Srbiji ima još ostataka Miloševićevoga režima. Taj čovijek je prolupao. U Srbiji su na vlasti Četnici, isti oni koji su napadali Hrvatsku i druge republike. Ma drugo ni ne zavrijedimo nego da takova gnjida pljuje po nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije