Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBUNJUJUĆA INFORMACIJA

Beljak izjavio kako će predsjednica dati Plenkoviću status mandatara i bez 76 potpisa

beljak, konzultacije, grabar kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
28.09.2016.
u 19:00

Izvori bliski vrhu HDZ-a u istupu Beljaka vide pokušaj destabilizacije pregovora s Mostom.

 Uzbunu među novinarima izazvao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, jer je izjavio kako Andrej Plenković neće uopće skupiti dovoljan broj potpisa, jer mu ih, navodno, Most neće dati. Objašnjavao je kasnije kako je iz vrha HDZ-a čuo da se i na Pantovčaku razmatra opcija u kojoj bi predsjednica dala Plenkoviću status mandatara i bez 76 prikupljenih potpisa, pa bi se većina “skupljala” u Sabornici.

Beljakova informacija djelovala je zbunjujuće jer, premda je točno da nigdje u zakonu ne piše da se mandat daje isključivo onome tko donese 76 potpisa (piše da se mora “uvjeriti” predsjednicu da imaš većinu), upravo je Kolinda Grabar-Kitarović nakon izbora lani inaugurirala načelo da se bez 76 potpisa ne treba ni pojavljivati pred njom. I to u uvjetima znatno manje komotnim no sada, kad je Karamarko uistinu i pritiskao predsjednicu da učini drukčije. Izvori bliski vrhu HDZ-a u istupu Beljaka vide pokušaj destabilizacije pregovora s Mostom.     

>> Grabar-Kitarović: Nitko još nema većinu za mandatara. Plenković: Vjerujemo da ćemo imati više od 76 potpisa

Komentara 22

DR
draxy
19:50 28.09.2016.

Beljak je osoba kojoj treba vjerovati,moralna vertikala narodne koalicije.

SX
sudbina x
19:40 28.09.2016.

Ovaj Beljak je totalni ridikul...

DU
Deleted user
19:55 28.09.2016.

Čovječe ovaj lik ne samo da je za zatvor...trba ga u ludaru zatvoriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije