Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće HRT-a

Barišić Runjiću: Da sam na vašem mjestu podnio bih ostavku

Saša Runjić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
06.07.2015.
u 22:28

Pošto je Vijeće prihvatilo Radmanovo izvješće o Ugovoru s Vladom za 2014. i pozitivno ocijenilo izvještaj o lanjskom radu HRT-a, podržan je i Radmanov prijedlog o izmjenama i dopunama Ugovora HRT-a s Vladom

Zbog tvrdnje ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića da nedavni izvještaj dvojice BBC-evaca o Dnevniku HTV-a ne može dati na uvid Vijeću HRT-a jer to priječe interni akti, a potom i tvrdnje da to izvješće zapravo ne postoji, vijećnik Jozo Barišić inzistirao je da se Vijeću dostavi na uvid taj dokument inače će napustiti sjednicu.

Skoro dvosatno natezanje oko te teme završilo se preslušavanjem fonograma prijašnje sjednice, a prvotno je Barišić kazao i to da bi dao ostavku da je na Runjićevom mjestu. Nakon što je fonogram preslušan i nakon što je ravnatelj HRT-a Goran Radman kazao da je spomenuti izvještaj naručila šefica Informativno-medijskog servisa Lamija Alečković, pa ga jedino ona i može dati, vijećnici su zatražili da im se do iduće sjednice dostave sve informacije koje su u protekle dvije godine o programu iznijeli strani kolege boraveći na HRT-u.

Pošto je Vijeće prihvatilo Radmanovo izvješće o Ugovoru s Vladom za 2014. i pozitivno ocijenilo izvještaj o lanjskom radu HRT-a, podržan je i Radmanov prijedlog o izmjenama i dopunama Ugovora HRT-a s Vladom. Barišić je na kraju pozvao vodstvo HRT-a da prekine manipulirati i mobingirati zaposlenike navevši da zbog učestalih i neutemeljenih opomena pred otkaz "svaki mjesec nekog iz kuće mora voziti Hitna pomoć".

>>Saša Runjić: Dok sam ja ravnatelj, Dnevnik ostaje u 19 sati!

>>Radman odbio dostaviti sve plaće na HRT-u, no Sabor to i dalje od njega traži

Komentara 4

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
22:38 06.07.2015.

Zona sumraka se nastavlja.

DU
Deleted user
12:45 07.07.2015.

Samo velika, oštra, nova metla može srediti sadašnji HRT-ov partijski agitprop

Avatar Equinox
Equinox
22:47 06.07.2015.

Runjić Barišiću: Gledaj svoja posla i pocisti najprije ispred svojih vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije