Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen mu pritvor

Bandić sucu: Ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude

bandić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/20
21.10.2014.
u 21:14

Tijekom istražnog ročišta branitelji i okrivljenici iznijeli su svoje argumente

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ostalih 11 osoba za koje je danas zatražen pritvor idu u Remetinec. Petru Pripuzu je prihvaćena ponuđena jamčevina od 7,5 milijuna kuna, a Miru Laci i Ivanu Markusu svakome u iznosu od 100.000 kuna.

Procedura po dolasku uključuje oduzimanje dokumenata i pretres. Kapacitet Remetinca budući da je riječ i o istražnom pritvoru je 626 zatvorenika. Bandiću će kao i svim ostalim zatvorenicima biti dozvoljeno dva sata dnevno šetnje dok će ostalo vrijeme provoditi u ćeliji gdje može pripremati obranu.

Iako su Pripuzu, Laci i Markusu prihvaćene jamčevine oni su večeras prebačeni u zatvor u Remetincu, a na slobodu će biti pušteni kada se obavi sva potrebna procedura.

- Ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude. Sve ovo je napravljeno kako bi se spriječio moj uspjeh na parlamentarnim i predsjedničkim izborima - rekao je gradonačelnik Milan Bandić tijekom istražnog ročišta na kojem se danas odlučivalo o Uskokovom zahtjevu za njegovim pritvorom.

Istražno ročište počelo je u 12,30 sati završilo je oko 19 sati dok je odluka kako će Bandiću i ostalima biti određen istražni zatvor objavljena je oko 20.30 sati. Tijekom istražnog ročišta branitelji i okrivljenici iznijeli su svoje argumente prema kojima smatraju zašto im ne bi trebao biti određen istražni zatvor, a neki od njih su za obranu sa slobode ponudili i jamčevinu koja je prema riječima odvjetnika višestruko veća od onog što im se stavlja na teret.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Odvjetnik Milana Bandića, Krešimir Krsnik, prethodno je po izlasku iz županijskog suda kazao je da "baš i nije zadovoljan". - Nismo uopće dobili prijedlog istražnog zatvora pa je zato bio i prekid. Ali nismo iznenađeni, preiskusni smo odvjetnici i nismo iznenađeni jer stalno govorimo o modusu operandi državnog odvjetništva - kazao je Krsnik te dodao da će reagirati kada dobiju odluku.

>> Bandić i svi ostali idu u Remetinec. Pripuzu prihvaćena jamčevina!

>> Bandićev pad Milanovićeva je velika pobjeda

>> Bandić čekao policiju – Od petka znao da će ga uhititi

>> Karamarko: Ovo s Bandićevim uhićenjem čudna je koincidencija

>> Bandić u USKOK došao ozbiljan, otišao sa smiješkom na licu

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 67

GA
gademisepoliticari
20:53 21.10.2014.

Kažu koristio službeni automobil u privatne svrhe.... ministar Branko Grčić, vozi audi u privatne svrhe. Pametan kao i većina naših političara uspije uliti krivo gorivo. Zanima li Vas koliko je koštao popravak? Zanima li Vas dragi moji istražitelji kakovo je bilo njegovo ponašanje? I zanima li Vas tko je platio popravak? U PRIVATNE SVRHE!!!

GE
Georgina56
21:15 21.10.2014.

Znaci Pripuz ima 1 Mil Eura za platiti jamcevinu,u kojoj to banci cuva?jel placen porez?

Avatar Svećenik
Svećenik
21:14 21.10.2014.

Dakle ipak... Pripuz je pjevač. kako te "tvrde" dečke sa Knežije dva dana prdekane omekša i pretvori im jezičinu u ventilator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije