Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.03.2015. u 12:00

Odgodi li Ustavni sud sada tu odluku, ponovnim izborom Bandića opet bi im došla na dnevni red

Što Milan Bandić u kaznenopravnom smislu može dobiti od političkih okolnosti izmijenjenih na izvanrednim izborima za zagrebačkog gradonačelnika? Bude li gradonačelnik ili ne, kazneni postupak nastavit će se svojim tijekom. Međutim, u trenutku kad podnese ostavku na dužnost gradonačelnika, mjere koje mu je sud izrekao u istrazi izgubit će smisao i neće više egzistirati. Bude li Bandić ponovno izabran za gradonačelnika, izrečene mjere neće se moći reaktivirati, već će USKOK ponovno morati inzistirati na tim mjerama.

Nove političke okolnosti ne bi bitno izmijenile Bandićevu pravnu poziciju, ali bi mogle učvrstiti argumentaciju zahtjeva Bandićevih odvjetnika za ukidanje gradonačelničke suspenzije. U svakom slučaju, kad bi Bandiću opet bila izrečena suspenzija, on bi dobio na vremenu – još dvije godine mogao bi biti suspendirani gradonačelnik – a i na sigurnosti jer bi već u fazi izbora mogao riješiti pitanje svoga zamjenika kao čovjeka od svoga povjerenja. Koliko će te potencijalne pravno-političke okolnosti utjecati na izbor birača, to je drugo pitanje. Ustavni sud svojom bi odlukom o Bandićevoj ustavnoj tužbi mogao riješiti neke od tih dvojbi, s tim da ih Bandić sada u svakom trenutku može preduhitriti svojom odlukom o ostavci jer bi tada njegova ustavna tužba u tom dijelu izgubila svrhu pa se može pretpostaviti da Ustavni sud o suspenziji tada uopće ne bi odlučivao. Odgodi li Ustavni sud sada tu odluku, ponovnim izborom Bandića opet bi im došla na dnevni red.

>> Uz Milana Bandića se veže previše afera, ali opet će pobijediti

Komentara 14

DU
Deleted user
12:05 06.03.2015.

Nikad se nebumo riješili ovog lika !

BI
binki
12:17 06.03.2015.

bandić je sramota hrvatskog izbornog tijela ... ali kad se sjetim i keruma pitam se za mentalno zdravlje nas birača !!!!

DU
Deleted user
12:28 06.03.2015.

Bandić u " Igri prijestolja"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije