Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Palo' pola Holdinga

USKOK ispitao Milana Bandića! Poriče sve što mu se stavlja na teret

Milan Bandić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/63
20.10.2014.
u 22:04

Odluku o istražnom zatvoru donijet će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda

Nikad užurbaniji i stresniji dan za službenike zagrebačkog Gradskog poglavarstva i Zagrebačkog holdinga, nikad zaposleniji policajci i istražitelji, nikad tako opsežna istraga!

Nakon što su u nedjelju poslijepodne uhićeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, poduzetnik i predsjednik uprave C.I.O.S.-a Petar Pripuz te još 14 osoba, policija je tijekom dana pretraživala njihove kuće, stanove, aute i poslovne prostore. Premetačine su trajale danonoćno, satima, na nekoliko lokacija u Zagrebu. Nazočili su im osumnjičenici i njihovi odvjetnici, a kako je koja pretraga bila dovršena, osumnjičenici su dovođeni u USKOK na ispitivanje. Istražitelji su češljali prostorije Gradskog poglavarstva, Zagrebačkog holdinga, Ureda za javnu nabavu na Velesajmu...

Bandić je nakon pregleda stana bio na premetačini u Poglavarstvu. Istražitelj su iz ureda iznosili dokumente i računala. Bandić ih je mogao samo promatrati... Do ranih poslijepodnevnih sati u USKOK su dovedeni Slobodan Ljubičić, poduzetnik Branko Mihaljević, Dragutin Kosić, Ines Bravić i još nekoliko osoba. Premetačina Bandićevih službenih prostorija trajala je oko sedam sati, a Ljubičićeva ureda najkraće, oko tri sata, i on se, iako umoran, prema riječima očevidaca, držao dobro i, svojstveno njemu, dobacivao šale. USKOK ih je osumnjičio za više koruptivnih djela od 2006. do 2012., a uglavnom je riječ o zloporabama položaja i ovlasti, trgovanju utjecajem, poticanju na zloporabe položaja i ovlasti te poticanju na trgovinu utjecajem.

Neki od osumnjičenika, poput Branka Mihaljevića, koji je vlasnik tvrtke Bramgrad projekt, branili su se šutnjom, a neki su, poput Ines Bravić, kako je rekao njezin odvjetnik Jozo Mimica, iznosili aktivnu obranu. Tijekom dana svi okrivljenici, njih 17, predvođeni gradonačelnikom Bandićem, ispitani su u USKOK-u. Odluku o istražnom zatvoru donijet će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, a tko će se u daljnjoj istrazi braniti sa slobode, a tko iz Remetinca, trebalo bi se doznati sutra.

>>Uhićeni Milan Bandić, Slobodan Ljubičić i Petar Pripuz. Noć proveli u pritvoru

>>Pogledajte kako je policija nakon pretresa stana odvezla Bandića u pritvor!

>>Zbog čega su uhićeni Bandić i suradnici?

>>Bez obzira kako ovaj slučaj završi, politička karijera Milana Bandića večeras je završila

Komentara 296

MI
mismis
11:14 20.10.2014.

ma kaj se mene tice nek padne cijela politicka elita. i hdz i sdp i sve ostale stranke da se napokon rijesimo tih "domoljuba"

Avatar Django
Django
16:03 20.10.2014.

Malo sam proguglao, znadete li tko je jedan od investitora na Mullerovom bregu koji se spominje kao jedan od razloga uhićenja? Nećete vjerovati - izvjesni odvjetnik koji se odaziva na ime Nobilo!!

KO
kontrasvegaisvakoga
09:47 20.10.2014.

nisu slučajno u dubrovačkoj republici svako malo mjenjali ljude koji čine vlast...kad se netko dugo zadrži na vlasti, bilo koje vrste, naprosto mu se otvaraju prilike, a i ego naraste do neslućenih razmjera. e pa milane, kako ti voliš reći, neka institucije rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije