Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova istraga

Bandić i Lovrić pod istragom jer su inicijativi 'U ime obitelji' dali štandove i tiskali im plakate

kolaž
Foto: Pixsell
1/3
18.12.2014.
u 15:00

Sumnjiči ih se da su pogodovali građanskoj inicijativi ''U ime obitelji'' tijekom prikupljanja potpisa za posljednji referendum

Pravosudnim problemima Milana Bandića, po svemu sudeći, nema kraja. Naime, USKOK je priopćio da je protiv Bandića, njegova pročelnika Ivice Lovrića te Zdenke Palac, voditeljice podružnice Tržnice Zagreb, otvorena istraga zbog zloporabe položaja.

Konkretnije, sumnjiči ih se da su pogodovali građanskoj inicijativi ''U ime obitelji'' tijekom prikupljanja potpisa za posljednji referendum. Bandić se sumnjiči da je, nakon što je prihvatio zamolbu inicijative ''U ime obitelji'', 19. rujna 2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba u vezi s aktivnostima te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014..

To pokroviteljstvo nije obuhvaćalo financijsku potporu, no nakon toga je Bandić od Lovrića zatražio da na račun Grada Zagreba za potrebe udruge organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Republike Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje spotova.

Lovrić je to i učinio i to tako da je sklopio ugovore s različitim trgovačkim društvima. Bandić se sumnjiči i da je od Z. Palac zatražio da inicijativi ''U ime obitelji'' na besplatno korištenje ustupi veći broj štandova Zagrebačkih tržnica, što je ona i učinila. Na navedeni način, sumnja USKOK, Grad Zagreb oštećen je za najmanje 200.000 kuna, a Zagrebački holding za najmanje 105.000,00 kuna, dok je inicijativa ''U Ime obitelji'' stekla nepripadnu korist od 305.000 kuna. S obzirom na to da su Bandić i Lovrić ranijim istragama koje se protiv njih vode pušteni da se brane sa slobode uz jamčevinu, USKOK je odredio mjere zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenima i svjedocima. Što se tiče Z. Palac, njoj je još određena i mjera zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

>> Markić: Očekujemo da ministar Bauk ponudi ostavku!

Komentara 113

DD
disinfo.detector.media
13:08 18.12.2014.

bandića terete jer je službeni auto dao onoj novinarki koja je išla na operaciju, a kad ministar ode službenim autom (sa vozačem!) na skijanje (?!?!?), onda to nije kažnjivo! kad vlada donira razne udruge koje rade protivno volji i interesu većine građana hrvatske onda je to u redu, a kad bandić odobri pomoć udruzi koju podržava 2/3 građana hrvatske, onda ga zbog toga progone!?!? gdje je kraj selektivnom progonu? jesu li u ovoj državi svi isti ili za neke postoji "sud partije"???

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:01 18.12.2014.

Da se davalo GONG-u, SDP-u i ovakvima, kao nekoć, nitko ih ne bi pitao...

Avatar George Bailey
George Bailey
12:52 18.12.2014.

Partija uzvraća udarac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije