Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
procedura

Bandić i Ljubičić odvezeni u bolnicu pa vraćeni u ćeliju

bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
24.10.2014.
u 17:15

Osim Pripuza, Lace i Markusa, jamčevinu je ponudio i Filip Čulo, a o ponudi jamčevine razmišlja i Ljubičić

Hoće li biti prihvaćene jamčevine Petra Pripuza, Ivana Markusa i Mire Lace, moglo bi se znati početkom idućeg tjedna. Naime, do tada će najvjerojatnije USKOK i branitelji većine okrivljenika podnijeti žalbe na odluku suca istrage o određivanju istražnog zatvora Milanu Bandiću i 11-orici njegovih suosumnjičenika. Žaliti se mogu u roku od tri dana, a rok im je počeo teći u srijedu, nakon što su zaprimili odluku suca istrage. O žalbama tužiteljstva i branitelja odlučivat će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, a kako doznajemo, osim Pripuza, Markusa i Lace, čije su jamčevine prihvaćene, jamčevinu od 100.000 kuna ponudio je i Filip Čulo.

O ponudi jamčevine razmišlja i Slobodan Ljubičić, a prema riječima njegova odvjetnika Veljka Miljevića, za obranu sa slobode Ljubičić bi bio spreman ponuditi i 2,4 milijuna kuna. Hoće li još neki okrivljenici nuditi jamčevinu za izlazak iz pritvora i obranu sa slobode, moglo bi se znati nakon što izvanraspravno vijeće odluči o žalbama te već prihvaćenim jamčevinama.

U međuvremenu, dok ta odluka ne bude poznata, Bandić i ostali nastavljaju sa zatvorskim životom. Pritvoreni gradonačelnik Zagreba i Slobodan Ljubičić jučer su pregledani u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS), nakon čega su, jer nije bilo razloga za hospitalizaciju, obojica vraćeni u Remetinec. Ljubičić bi na pregled bio odvezen dan prije, ali to nije moglo biti učinjeno zato što je nazočio pretrazi poslovnog prostora. On je nedavno operiran pa je medicinsku dokumentaciju ponio sa sobom u zatvor.

Bandić je na pregled odveden najvjerojatnije iz preventivnih razloga, zbog moždanog udara koji je imao prije jedanaest godina. Što se pak tiče pretraga kojima su on i Ljubičić nazočili u srijedu poslijepodne, riječ je o dijelu posla koji istražitelji nisu stigli napraviti početkom tjedna kada su uhićeni. Jesu li istražitelji u tim pretragama našli nešto korisno, teško je reći, no do sada je od okrivljenika izuzeta brojna dokumentacija i korespondencija. Inače, kao što smo već pisali, većina okrivljenika u dosadašnjem je dijelu postupka negirala krivnju. Bandić je tako, među ostalim, isticao da je on častan čovjek koji je uvijek radio u korist grada Zagreba i građana te da će tijekom postupka dokazati kako nije počinio to za što ga se tereti. Ljubičić je pak za obranu sa slobode spreman ponuditi i ostavku, a na takav je potez u svojoj tvrtki spreman i Pripuz. Branko Mihaljević, vlasnik tvrtke Bramgrad projekt, koja je s Gradom Zagrebom mijenjala zemljište, požalio se pak da je on u to zamjensko zemljište uložio 14 godina života i pet milijuna eura te da je u cijeloj priči na gubitku jer je zemljište prodao za četiri milijuna eura, od čega je, kako je kazao, uspio naplatiti samo dva.

>> Bandić može van za pet mjeseci uz zabranu da radi kao gradonačelnik?

>> Pripuzu prihvaćena jamčevina od 7,5 milijuna kuna, za Lacu i Markusa po 100.000 kn

Komentara 7

DA
daine
19:19 24.10.2014.

imat će toga još.....sramota, ljudi umiru od gladi....eto vam bandića..... kaj je sve napravio za ZG, pitam se pitam......

DJ
djordje
19:46 24.10.2014.

do sada su imali tešku bolest"boli ih kur.. za sve", očito da su primili terapiju, pa ih popustilo.........

DU
Deleted user
18:41 24.10.2014.

a lijepo im je rekal vrdoljak da se u hrvacki ne smije krasti !!! sada su tu gdje i pripadaju.jadnici lopovski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije