Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benkovački SDSS-ovac

Bajalica: U Vukovaru na mjestima posebnog pijeteta ne treba biti ćirilica

Ćirilica
Foto: Pixsell
22.10.2014.
u 15:37

– Željko Bajalica nije istupao ni u ime SNV-a, ni u ime SDSS-a, već u ime svoje novoosnovane udruge SOS – komentar je Milorada Pupovca

– U Vukovaru na mjestima posebnog pijeteta poput Ovčare nema mjesta dvojezičnosti odnosno ćirilici jer je meni kao Srbinu i članu SDSS-a jasno što se tamo dogodilo. Ploče s ćiriličnim natpisima postavljane su tijekom noći i možda je premijeru Milanoviću bilo u interesu da prikaže HDZ da je protiv zakona jer ta stranka podržava branitelje. Također, nije u redu da hrvatski branitelj Veljko Marić odslužuje kaznu zatvora zbog ratnog zločina u Srbiji i, kada budem imao vremena osobno ću ga posjetiti u Srijemskoj Mitrovici i s političarima u Srbiji razgovarati da mu se omogući odsluživanje kazne u Hrvatskoj. I po tom pitanju hrvatska Vlada nije učinila potrebno za svog građanina, a Amerikanci zbog svojih građana dižu i helikoptere – riječi su Željka Bajalice koji je u Zadru održao konferenciju za novinare u povodu osnivanja nevladine udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava – Srpski odbor solidarnosti (SOS).

U telefonskom razgovoru Bajalica nam je na upit zna li predsjednik SNV-a Milorad Pupovac za njegov istup rekao: – Ne zna i nisam držao da je to potrebno. Ja sam član SDSS-a i SNV-a i upoznajemo javnost s našom udrugom kojoj je cilj dobrobit i hrvatskog i srpskog naroda. Na upit kako komentira istup benkovačkog SDSS-ovca Željka Bajalice, Milorad Pupovac nam je odgovorio SMS porukom. – Željko Bajalica nije istupao ni u ime SNV-a, ni u ime SDSS-a, već u ime svoje novoosnovane udruge SOS. Izneseni stavovi o ćirilici u Vukovaru nisu ni nepoznati ni strani SNV-u i SDSS-u. Što se izdržavanja kazne osuđenih za ratne zločine na srpskoj i hrvatskoj strani tiče, vise od desetljeća radimo na tome da se dvije države usuglase oko toga da se kazne mogu izdržavati i u državama porijekla. Ništa od ovoga ne bi trebalo biti nepoznato i g. Bajalici – istaknuo je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

>> Pupovac: U Hrvatskoj se vodi kampanja protiv ćirilice i Srba

Komentara 9

PO
portugisac
16:06 22.10.2014.

Zašto taj Bajalica ne bi zamijenio Pupovca pa da konačno imamo miran suživot sa Srbima. Srbi bi sa Bajalicom prije Shvatili da im je Hrvatska domovina i da se tome moraju prilagoditi to jest integrirati.Ne asimilirati.

WO
woolfy39
15:55 22.10.2014.

Konačno malo glasa razuma...Samo dijalog i međusobni dogovori su rješenje za normalni suživot. Vjerujem, da je svima već svađa, prepucavanja, međunacionalne netrepeljivosti i sličnih gluposti preko glave...I mi i Srbi i ostali narodi koji žive u Hrvatskoj imamo puno zajedničkih egzistencijalnih problema i vjerujem, da bi se svi trebali početi time baviti. Vjerujem, da kada bi svi mogli normalno živjeti od svoga rada, nitko se nebi zamarao međunacionalnim odnosima...

Avatar MK
MK
16:37 22.10.2014.

...Nit Vukovar nit Srbi u Hrvatskoj nemaju "ćiriličnu tradiciju" - osim onih svojih slavnih godina od 1991-1998 kada su bili kolaboratori okupatorske i zlocinacke JNA. ...Zato danasnje zanovjetanje za "ćirilicom" nista nema sa tradicijom Srba u hrvatskoj - vec je jedino nastavk politika "prodiranja stanja kakvo je u Srbiji" a u Hrvatskoj nikada nije bilo. Na kraju krajeva - zasto bi to uopce morala biti ćirilica ako je latinica ravnopravno pismo u Srpskome jeziku - zasto uopce nebi bilo na srpskom jeziku samo na latinici?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije