Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šetnja dunavom

'Bajadera' je prvi turistički brod u Vukovaru nakon 1932.

bajadera vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/2
08.10.2015.
u 23:30

Ekokatamaran – Sagrađen je u Hrvatskoj, kreće se na električni pogon, ima solarne panele

S prvim je danima listopada turistička ponuda Vukovara izdignuta na višu razinu, što omogućava da se svrsta među gradove uz Dunav koji takvim sadržajima privlače goste. Turistička agencija Danubium Tours, naime, realizirala je svoj projekt panoramskog broda koji je već počeo voziti posjetitelje rijekom kod Vukovara.

Krstari bešumno

Vodeni autobus "Bajadera", kako se zove naš brod, namijenjen je ponaprije razgledu Vukovara i obala s Dunava. Na taj način turisti dobivaju sasvim drukčiju sliku o gradu i ovom dijelu Hrvatske. To je na Jadranu uobičajena ponuda u svim mjestima, ali ovdje je nešto sasvim novo – kaže vlasnica agencije Zrinka Šesto.

Panoramski turistički brod može primiti 60 osoba, a posebno je zanimljiv zbog toga što je zatvoren kaljenim staklom. Katamaranskog je tipa, pa se stječe puni osjećaj vode. Točnije, kažu neki, dojam je kao da se hoda po vodi. Unutrašnjost broda se grije pa je moguće korištenje i tijekom zimskih mjeseci, s time da ni sjedalice nisu fiksirane te može služiti za razne namjene. Uz običan turistički razgled, može se koristiti i za održavanje sastanaka, konferencija i slično. U unutrašnjosti će biti instaliran i veliki LCD ekran.

Vodeni autobus "Bajadera" sagrađen je u Hrvatskoj, od aluminija je, a vrijedan je 1,8 milijuna kuna. Z. Šesto posebno ističe ekološku komponentu broda koji se kreće na električni pogon, a postavljeni su i solarni paneli. Zbog toga je brod bešuman, a cjelonoćno punjenje omogućava 10 sati plovidbe.

– Ovo je prvi turistički brod u Vukovaru nakon 1932., što također dosta govori o značaju projekta. Htjeli smo za devet godina rada agencije gradu ponuditi neki atraktivan turistički proizvod, i vjerujem da smo uspjeli – dodaje Z. Šesto.

Do ideje su u Danubium Toursu došli nakon brojnih pitanja turista koji su željeli posjet Vukovaru iskoristiti i za vožnju Dunavom. I već prvi dani pokazali su velik interes.

I svaki dan za građane

– Trenutačno nudimo "šetnju" Dunavom kod Vukovara i okolice, no u budućnosti planiramo i dalje vožnje do Aljmaša, Iloka pa i Osijeka. Sve ovisi o interesima i željama turista. U planu nam je da, u suradnji s Gradom, organiziramo i svakodnevne vožnje brodom za građane. Odredili bismo red vožnje i tako mogućnosti "Bajadere" ponudili i građanima – zaključuje Zrinka Šesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije