Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Autentična svjedočanstva vukovarskih heroja

Mjesto sjećanja - Vukovar
VL
30.11.2015.
u 09:20

Ne propustite vodič po memorijalnim mjestima u Vukovaru i jedinstveni dokumentari film o vukovarskoj tragediji, snimljen pod redateljskom palicom Veljka Bulajića

Film „Mjesto sjećanja - Vukovar“ scenarista i redatelja Veljka Bulajića prikazuje veličinu tragedije grada Vukovara koji je na svojim ruševinama ostvario san o slobodi i neovisnosti. Donosi nam autentične činjenice vezane za Vukovarsku tragediju, ali iz perspektive "običnih, malih" ljudi, koji su tih dana boravili u podrumima i skloništima, u bolnicama, na ulicama, ali i prvim linijama ratišta. Ovaj potresan i pomalo intiman dokumentarni film prikazuje do sada nepoznate snimke rata u Vukovaru. U njemu nema mjesta patroniziranju Vukovara niti mistificiranju ili politikantskom pristupanju njegovoj žrtvi. Golema tragedija grada i njegovih stanovnika oslikava kroz svjedočanstva i danas živih branitelja, ljudi na kojima su ratne traume ostavile trajne ožiljke te koji se stoički i s ponosom prisjećaju svojih suboraca i zbivanja iz bitaka ključnih za obranu i opstojnost Hrvatske.

Unatoč tome što je grad pao, JNA je bila razorena moralnom snagom branitelja i naroda. Iza te armije i njenih paravojnih formacija ostali su brutalni zločini i uništenje svega što je značilo identitet jednog naroda.

Moral stečen u obrani Vukovara prenio se u nastavku Domovinskog rata na cijelu Hrvatsku, a „Mjesto sjećanja - Vukovar“ je istodobno na simboličnoj razini i film o nastanku Države Hrvatske.

Upravo ovaj film posvećen svim znanim i neznanim herojima obrane Vukovara, civilnim žrtvama, zarobljenim, poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Sva mjesta stradanja u Vukovaru lako ćete moći obići uz knjižicu "Vukovar – vodič po memorijalnim mjestima", koja donosi kratke opise svih mjesta stradanja u Vukovaru, autentične fotografije, poseban prostor za bilješke te kartu Vukovara s ucrtanim memorijalnim mjestima

"Vukovar – vodič po memorijalnim mjestima" potražite u prodaji na svim kioscima i na mondo.hr za samo 39,90 kn. Svaki kupac na dar dobiva i DVD "Mjesto sjećanja – Vukovar".

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije