Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Austrijanci analiziraju bale, očekuje se plan sanacije preko 100.000 tona smeća

bale
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
26.05.2015.
u 13:42

Zbrinjavanje, tvrdi Habuš, građani neće morati plaćati

Stručnjaci austrijskog instituta Montanuniversität iz Leobena danas su počeli uzimati uzorke bala smeća koje godinama leže u Brezju pokraj Varaždina. Rezultati analize kemijskog i biološkog sastava bala iz 2005., 2007., 2009., 2011. i 2013. godine bit će temelj za detaljan plan zbrinjavanja otpada koji bi zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R trebala ponuditi Gradu Varaždinu.

Gradonačelnik Goran Habuš rekao je na konferenciji za novinare da je to početak kraja problema s baliranim otpadom. Procjenjuje se da bi zbrinjavanje preko 100.000 tona otpada moglo stajati između 70 i 90 milijuna kuna. Zbrinjavanje, tvrdi Habuš, građani neće morati plaćati. Očekuje se, uz ostalo, i novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dr. Renato Šarc iz Montanuniversitäta rekao je da se to područje, prođe li sve po planu, može u potpunosti sanirati u roku od godinu dana. Skorom rješenju problema s baliranim otpadom nada se i varaždinski župan Predrag Štromar.

>> Štromar: HDZ iskorištava instituciju Predsjednice RH za svoju političku promidžbu

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antonelić
16:03 26.05.2015.

tko to plaća ??? .................................................................................... ah da ; a tko će uzeti proviziju ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije