Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema hitne procedure

Jednoglasno podržan prijedlog izmjena Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.07.2015.
u 22:38

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je da je Vlada spremna na to pristati budući je za izmjene jednog od ta dva zakona potreba dvotrećinska većina pa je interes postići konsenzus s oporbom

Saborski odbor za Ustav podržao je prijedlog izmjena Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u RH te Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi kojima se omogućuje raspuštanje predstavničkih tijela koja gradske i općinske statute ne usklade sa zakonskim pravima nacionalnih manjina.

Ta odluka donesena je jednoglasno, s time da na sjednici nije bilo predstavnika HDZ-a ni HDSSB-a.

Ipak, ti zakoni očito se neće mijenjati po hitnoj proceduri kako je to prvotno planirala Vlada, budući je Odbor za Ustav predložio da zakoni ipak idu u dva čitanja, a ministar uprave Arsen Bauk rekao je da je Vlada spremna na to pristati budući je za izmjene jednog od ta dva zakona potreba dvotrećinska većina pa je interes postići konsenzus s oporbom.

>>Zakoni o ćirilici ipak se ne donose po hitnoj proceduri

>>Treće opcije gube potporu, birači im se okreću SDP-u

Komentara 32

UI
Uvijek_iskreno
23:22 06.07.2015.

Spremni su crveni na sve samo zbog izbora! Nece im pomoci!

CR
crocro
23:25 06.07.2015.

Htjeli su ograničiti mjesta prikupljanja potpisa čime bi se otežao dolazak potpisnika peticija a time i smanjio njihov broj, a time i smanjila mogućnost uspjeha peticije. Ali narod je odigrao glavnu ulogu i svojim brojem jasno stavio na znanje da se nitko ne može poigravati voljom naroda. Sada su popustili pred narodom, tik pred izbore. I to će biti pretvoreno u njihovu volju da omoguće narodu potpisivanje peticije i na ulicama, jer oni shvaćaju volju naroda. Isto tako htjeli su graditi cestovni koridor po terenu Republike srpske umjesto pelješkog mosta za kojim vapi narod. I nisu se odrekli cestovnog koridora dok nije nastupio opet pritisak naroda pa se nastavilo sa studijama isplativosti, zaštite okoliša, itd. I pala je odluka da će se graditi most. I je triumfalno objavljeno kao zasluga vlade. Jer da se vlada nije zalagala za most, ne bi se gradio. Zapravo su se oduvijek zalagali za most, samo su slučajno planirali cestovni koridor preko BiH koji bi se ponovo vratio u Hrvatsku. I to će biti njihov veliki uspjeh jer su to željeli. Tako se to događa i po drugim pitanjima, odluče jedno, narod vidi da ne valja, a onda pod pritiskom naroda mijenjaju svoje odluke. I onda objavljuju da oni žele i poštuju volju naroda. A zašto se taj narod ne sluša odmah nego kada dođe pet do dvanaest, a onda se ta ispravka i korekcija zapravo pretvara u dobročinstvo jer se slušala volja naroda.

UI
Uvijek_iskreno
23:16 06.07.2015.

Naravno da ste na sve spremni u pretkampanji, ali to vam nece pomoci!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije