Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APPLE PARK

Apple u travnju otvara novi kampus od 5 milijardi dolara - preselit će 12.000 radnika

Apple Park
Foto: screenshot Apple
1/4
23.02.2017.
u 09:05

Staklena dvorana s više od tisuću sjedala bit će nazvana po Steveu Jobsu

Apple je jučer objavio da će njihov novi kampus, nazvan Apple Park, biti otvoren za zaposlenika u travnju. Očekuje se da će proces preseljenja više od 12.000 ljudi trajati duže od šest mjeseci, a izgradnja centra u zaljevu Santa Clara nastavit će se tijekom ljeta. Prema pisanju američkih medija, cijena kampusa iznosi 5 milijardi dolara.

Centar je zamislio još pokojni šef Applea Steve Jobs, kojemu bi u petak bio 62. rođendan. Upravo po Jobsu bit će nazvana staklena dvorana s više od tisuću sjedala koja se nalazi na vrhu brežuljka u sklopu centra. Najvažniji dio Apple Parka, koji se proteže na 464 četvornih kilometara bit će pak prstenasta glavna zgrada "odjevena" u velike zaobljene staklene panele, za koje u Appleu kažu da su među najvećima na svijetu. Naglasak je na energetskoj učinkovitosti pa je zgrada projektirana tako da devet mjeseci u godini neće trebati ni grijanje ni hlađenje.

 

- Radni prostori i parkovi projektirani su kako bi inspirirali naš tim te bili dobri za okoliš. Postigli smo jednu od energetski najučinkovitijih zgrada na svijetu, a kampus će u potpunosti biti pokretan obnovljivom energijom - rekao je CEO Applea Tim Cook.

Apple Park imat će i centar za posjetitelje s trgovinom i kafićem, veliku teretanu za zaposlenike, staze za hodanje i trčanje...

>> Pogledajte kako je prije 10 godina Jobs predstavio uređaj koji je promijenio način na koji se koristimo mobitelima

>> Apple nakon dugo vremena nadmašio Samsung: Veliki skok prodaje iPhonea, prihodi porasli više od očekivanog

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
13:20 23.02.2017.

a ja mislio opet neki studentski kampus, koji se planira financirati eu fondovima! no, nego, nek, taj objekt... iskonska filozofija jobsa, škrtost prije svega. znamo da okrugla kuća ima 12% manju površinu zidova, i da već radi toga u starturtu ima manje potrebe za grijanjem/hlađenjem. pa i afrikanci vole okrugle kuće, albanci isto, sve ekološki osviješteni... a čujte, treba zaposlenicima dati novi impuls. najbolje u novim sobicama sa čučavcima. još da se zgrada okreće, tako da svaki stanar svaka 3 sata može vidjeti neki drugi prizor... a ne kolegu sa naočalama kako prišteve cijedi...

DI
Diesel
09:37 23.02.2017.

Predivno, bas mi je super. Volim ovakve lijepe i uspjesne price.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije