Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Beogradu

Antifašistička liga tvrdnje Ivana Tepeša smatra klevetom

Ivan Tepeš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2016.
u 17:01

Podsjećamo javnost na neke od reakcija Antifašističke lige RH kao i Documente - Centra za suočavanje s prošlošću koje demantiraju današnje klevete Ivana Tepeša, stoji u priopćenju koje se osvrće na status koji je na svom Facebook profilu objavio potpredsjednik Sabora i

Nakon što je potpredsjednik Hrvatskog Sabora Ivan Tepeš javno prozvao Milorada Pupovca, predsjednika Antifašističke lige RH Zorana Pusića i Documentu - Centar za suočavanje s prošlošću zbog incidenta na utakmici futsal reprezentacija Hrvatske i Rusije u beogradskoj Areni, kada su navijači Srbije na tribinama izvjesili transparent sa slikom četničkog vojvode i ratnog zločinca Momčila Đujića, o cijelom slučaju oglasila se Antifašistička liga RH i Documenta koji  tvrdnje Ivana Tepeša smatraju klevetom. On je naime na svom Facebook profilu napisao da se incident u Beogradu "sigurno neće okarakterizirati kao fašizacija Srbije te da ćemo vjerojatno ponovo svjedočiti dvostrukim mjerilima."

Demantij Antifašističke lige prenosimo u cijelosti: 

Podsjećamo javnost na neke od reakcija Antifašističke lige RH kao i Documente - Centra za suočavanje s prošlošću koje demantiraju današnje klevete Ivana Tepeša.

Antifašistička liga je u svibnju prošle 2015. godine javnim pismom reagirala na rehabilitaciju Draže Mihajlovića, odlukom Višeg suda u Beogradu, pri tom istaknuvši kako taj potez "predstavlja izravni čin povijesnog revizionizma i negira karakter te moralni izbor istinske antifašističke borbe koju su narodi bivše Jugoslavije zajednički vodili protiv okupatora i domaćih kolaboracionista, među njima i četnika. Pored toga, na ovaj način oduzeto je dostojanstvo nedužnim žrtvama četničkih zločina, dok je istovremeno iznova potencirano nepovjerenje među narodima i svim post-jugoslavenskim zemljama".

Predstavljanje Antifašističke lige RH organizirano je i 21. listopada 2015. u Beogradu kada je Vesna Teršelič, voditeljica Documente - Centar za suočavanje s prošlošću, upozoravajući na povijesni revizionizam izjavila sljedeće:"I u Hrvatskoj i u Srbiji, u cijeloj Europi se dekonstruira slika o Drugom svjetskom ratu i zamjenjuje se jednom lažnom, u kojoj u središtu nisu više oni koji su bili u narodnooslobodilačkom otporu, nego se iznenadno, tu u središtu nalaze ljudi kao Draža Mihajlović ili Milana Nedića koji se rehabilitiraju ..."

>>'Hoće li Pupovac osuditi sliku Momčila Đujića?'

>>Srbi 'dočekali' Hrvatsku velikom slikom četničkog vojvode i ratnog zločinca!

Komentara 69

DU
Deleted user
17:26 08.02.2016.

Šta se niste okupili pred srpskim veleposlanstvom i kmečali "izdaja" "izdaja" te pjevali gay himnu kao neki dan na Markovu trgu ?

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:27 08.02.2016.

Potpredsjednik Hrvatskog Sabora Ivan Tepeš je i ovog puta bio u pravu. Nitko od navedenih nije se osvrnuo na incident u Beogradu, vjerojatno iz razloga što oni ne vide u tome nikakvi incident

Avatar Peterančan
Peterančan
17:27 08.02.2016.

Pak se bavite geđovanima, dajte malo pišite o ljudima, Greti, Hansu, Johnu, Štefu... Baš je strašno važno kaj veli šačica trofaznih, jel? Preselite si redakciju u beograd, zemite si pupaće, pušiće, opančiće ... sa sobom, hranite ih i zaboravite nana HRVATSKU za sva vremena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije