Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Antifašistička fronta žena na zidu kod bolnice ispisala 'Moje tijelo, moj izbor'

valerio baranović
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/7
25.10.2016.
u 15:06

Žene koje u utorak mole ispred bolnice nisu htjele komentirati natpis, rekavši kako im nitko ništa loše nije napravio

Poruka "Moje tijelo, moj izbor" ispisana je u ponedjeljak navečer na zidu ispred šibenske bolnice, gdje aktivisti iz molitvene zajednice "40 dana za život" mole protiv pobačaja, a za natpis su, kako su Hini potvrdili iz organizacije Antifa Šibenik, zaslužni iz Antifašističke fronte žena.

Žene koje u utorak mole ispred bolnice nisu htjele komentirati natpis, rekavši kako im nitko ništa loše nije napravio. "Vi radite svoj posao, a mi se ovdje molimo", izjavile su žene novinarima i nastavile s molitvom protiv pobačaja.

Aktivisti Molitvene inicijative "40 dana za život" već tjednima se okupljaju ispred bolnica u hrvatskim gradovima, a dio javnosti osudio je taj njihov postupak, zamjerajući im da ženama narušavaju privatnost te im otežavaju ionako tešku odluku o pobačaju.

To je eskaliralo nakon što su aktivistice te inicijative doznale za ženu koja je došla napraviti pobačaj u vukovarsku bolnicu, te se o tome javno dopisivale na Facebooku.

U Šibeniku su aktivistice te inicijative pred bolnicom napale novinara Radio Ritma Valerija Baranovića te mu istrgnule mikrofon iz ruke.

Policija je prvotno utvrdila da nema elemenata prekršaja, no naknadno je, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, utvrdila da je počinjen prekršaj.

>> Izmislili da dolazi žena na pobačaj i pozvali na molitvu

Komentara 43

VE
verica2
15:20 25.10.2016.

Moje tijelo moj izbor, dosta dobro zvuci, ali nije isto iz tijela izvaditi i baciti u smece zub i drugo ljudsko bice.

PO
pompa1
15:29 25.10.2016.

Ovi "antifašisti" imaju više udruga nego članova.

OB
obivankenobi
15:12 25.10.2016.

Sa njima se slazem. Afz-jke mogu sto god hoce sa svojim tijelom. Samo neka druge ostave na miru. Uvijek se neki (anti)fasisti petljaju u tuđi izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije