Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Roso:

'Boršić me nije uspio ubiti pa me sada pokušava ovako dokrajčiti'

Ante Roso
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
23.05.2015.
u 08:00

U ponovljenom postupku Roso tvrdi kako nema veze s pljačkama za koje se tereti, a u svojoj obrani primijetio je da ga tereti jedino Boršić.

- Kad me nije uspio ubiti, pokušava me sada ovako dokrajčiti – branio se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu Ante Roso optužen da je bio vođa zločinačke skupine odgovorne za seriju pljački po novčarskim institucijama po Zagrebu od 2004. do 2008., među kojima je i krvava pljačka Fine u Zvonimirovoj ulici kada su ubijena dvojica zaštitara. Osoba o kojoj je govorio Roso je Ivan Boršić, koji je također bio grupe pljačkaša, a u prvome postupku osuđen je na deset godina zatvora.

Upravo je Boršić policijskim istražiteljima otkrio tko stoji iza pljačke Fine u Zvonimirovoj, ali i još nekoliko razbojništava po Zagrebu i to nakon što je u prosincu 2010. uhićen zbog pucnjave na Velesajmu. Tada je, naime, Boršić angažirao Ivicu Štrka da usmrti Rosu, no Roso je izbjegao hice i od tada mu se gubio svaki trag. U odsutnosti je zajedno s Boršićem, Štrkom, Dubravkom Žugeljom, Fehkom Imamovićem, Juricom Tumpakom i Mariom Palićem nepravomoćno osuđen, a uhićen je u kolovozu prošle godine. U ponovljenom postupku Roso tvrdi kako nema veze s pljačkama za koje se tereti, a u svojoj obrani primijetio je da ga tereti jedino Boršić.

Obranu je jučer trebao iznositi prvooptuženi Žugelj, kojeg je Boršić označio kao osobu koja je usmrtila dvojicu zaštitara, a u prvome postupku je osuđen na 40 godina zatvora. No Žugelj je danas ujutro završio u bolnici zbog zdravstvenih tegoba, a kasnije je ipak vraćen na sud. Vještak je ipak utvrdio kako nije sposoban iznositi obranu pa će to učiniti na idućoj raspravi.

>> Boršić: Prodala si se za torbicu i cipele!

Komentara 14

AN
anticenzura
08:53 23.05.2015.

Sva sreca da smo mala zabokrecinica s 4 macke stanovnika, da nas je kao Rusa, planeta Zemlja odavno ne bi postojala.

AN
anticenzura
08:48 23.05.2015.

Vidi mu se po glavi odakle dolazi i cime se bavi.

Avatar bludnisin
bludnisin
09:10 23.05.2015.

Nek rokaju,bitno da su nasi, da nisu komunjare. Eh da i da idu u crkvu, pred Boga s pancirkom. Iako mi me se cini po pogledu ovog gospodina da je pristojan i uvijek pozdravi. Mislim da mu je udba smjestila, komunjare, matic ili neki zaostali srbin iz rata. Odjavljujem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije