Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik u pritvoru

Nobilo: Milana Bandića trebalo je maknuti iz Zagreba

Odvjetnici Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
21.10.2014.
u 22:25

– Ovo je sumrak jedne pravne države – kazao je Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik

Petar Pripuz može izaći iz pritvora ako položi jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Očekujemo pravomoćnost te odluke, nakon toga će jamčevina biti položena i onda on može izaći – kazao je odvjetnik Anto Nobilo nakon što je sudac istrage donio odluku o određivanju istražnog zatvora Milanu Bandiću i ostalim suoptuženicima.

Petru Pripuzu sudac je prihvatio jamčevinu kako bi izašao na slobodu, ali tek kada odluka bude pravomoćna. – Pritvor mu je određen samo zbog utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog ponavljanja kaznenog djela – kazao je Nobilo i dodao da Pripuz novac za jamstvo mora uplatiti u gotovini. – Večeras svi idu u Remetinec – potvrdio je Nobilo i kazao da je Bandiću, Ljubičiću i Laci pritvor, uz opasnost utjecaja na svjedoke, određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela. – Svi imaju mogućnost, kada to postane pravomoćno, ponuditi jamčevinu. Dosad je jedino Pripuz ponudio konkretan novac, zato je to i prihvaćeno – kazao je Nobilo.

"Milana Bandića trebalo je maknuti iz Zagreba"

– Što se tiče kaznenih djela, mislim da nećemo imati problema. Mislim da je ključni problem pritvor. Očigledno su neki smatrali da ovaj pritvor treba trajati što dulje. Drugi nisu bili bitni, nego samo Milan Bandić kojega je trebalo maknuti iz Zagreba. Opasnost od ponavljanja djela se uklanja ako Milan Bandić da ostavku – kazao je Nobilo i dodao da je Bandić najavio da nikada neće dati ostavku.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Odvjetnik Milana Bandića, Krešimir Krsnik, kazao je da "naravno, nisu zadovoljni odlukom suda". – Još jučer sam rekao da nismo naivni, ali uistinu smo vjerovali i očekivali te i dalje mislimo da nema mjesta za određivanje pritvora – kazao je Krsnik i dodao kako im sada slijedi žalbeni postupak. – Žao mi je što nakon toliko godina bavljenja odvjetništvom moram reći da nisam iznenađen. Ovo je sumrak jedne pravne države. Živimo u opasnim vremenima u jednoj zemlji pravne nesigurnosti – kazao je Krsnik koji smatra da se "pod hitno" mora promijeniti Zakon o državnom odvjetništvu.

Bandić je "najnormalnije primio odluku"

Kazao je da je Bandić "najnormalnije primio odluku", a da jamstvo nisu ponudili jer su mislili da im jamstvo ne treba. – Odluka da se zadržava jer na slobodi može počiniti neko novo kazneno djelo može trajati unedogled. Time se prisiljava ili ucjenjuje na ostavku, ili se prisiljavaju svjedoci odnosno suokrivljenici na možebitno nekakvo i nepravo priznanje – rekao je Krsnik.

Tužiteljica Ksenija Krizman na pitanje o kritikama da je uhićenje Bandića bilo politički motivirano kazala je da "odvjetnici kada nemaju neke pravne argumente i činjenice iznose takve gluposti". – To ne treba ni komentirati – zaključila je Krizman.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>>Bandić i Ljubičić stigli u Remetinec. Pripuzu prihvaćena jamčevina od 7,5 milijuna kuna!

>>Bandić sucu: Ako nekog ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude

>>Milu Horvat službeni auto vozio na operaciju, Sandru Perković iz Pule na sjednicu

Komentara 183

ĆA
ćaćaća
22:41 21.10.2014.

ako udbaš ovo izjavi onda smo mi i dalje udbaška država 100% a ovo je 100% montirani udbaški proces kakvi su se vodili do 90 god..sramota za dražvu u eu..

SW
swic
22:35 21.10.2014.

Ako si pametan sad gukni o bivsem sefu Racanu .

SW
swic
22:34 21.10.2014.

Drz se Mile !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije