Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.07.2014. u 14:00

Po prvi put je neki ministar u RH najavio harakiri, pa je postao šokantni čovjek­-vijest. Mogući grešnici, naravno neće niti pomisliti pridržavati se ovog vojničkog, "bušido" kodeksa

Ante Kotromanović je vojnik. Uvijek će to biti. Pa je, kao takav, u skladu s vojničkim kodeksom odgovorio na sumnje kako se, u sada već nesretnom remontu naše borbene eskadrile MiG­ova 21, pogodovalo Ukrajincima. Kaže, utvrdi li se da je on pogodovao, opalit će si metak u čelo. Još nitko u RH nije najavio harakiri, pa je TV­-ima postao šokantni čovjek­vijest. Rekao je i da će isto tražiti i od drugih uključenih iz MORH­-a.

Kako godinama pratim natezanje oko opstanka naše borbene eskadrile i mogu naslutiti odgovorne, reći ću otvoreno Kotromanoviću – nemoj si, Ante ni slučajno opaliti metak. A utvrdi li se, nakon istrage da je netko iz MORH­a ipak pogodovao, ne treba si niti on opalit metak. Bez brige niti neće, nisu oni poklonici bušida. Nije to takva kvaliteta ljudi. Problem je s Kotromanovićem što je u ministarstvo ušao sa zdravim ambicijama, a sjeo u nezdravu sredinu. Gdje se godinama krčmilo, bježalo od problema i reformi, a i kralo. A on je, sličnom silinom kao iz '95., krenuo oslobađati MORH od utvara. No, vremena su i prilike drukčije, a birokracija nataložena u MORH­-u jača možda i od neprijatelja s kojima se u ratu tukao.

U ovoj mirnodopskoj bitci, Kotromanović je, nakon pisma umirovljenih generala ­ koje ga je jako uzrujalo, jer to drži političkim i nečasnim od ljudi koji nisu puno ili ništa napravili kad su bili u poziciji – poduzeo pravi korak i pozvao je DORH. Oni neće imati hendikep kojeg je on imao kad je stigao u MORH, a bez da je doveo ljude od osobnog povjerenja – da mora vjerovati osobama koje je tamo zatekao. I zbog kojih si nitko ne smije ispaliti metak u glavu.

PLUS

RTL Danas je, anketirajući strance koji posjećuju mjesto rođenja Nikole Tesla na obljetnicu, pokazala njihovo čuđenje kako Srbija daje ime aerodromu i gradu po Tesli, a Hrvatska to ne čini?

MINUS

HTV­-u jer su i dalje poklonici "ljetne sheme" i ukidanja svih relevantnih emisija zbog godišnjeg odmora. HTV ima tisuće zaposlenika i vanjskih suradnika i ne može održati program preko ljeta?

Komentara 19

Avatar tituš
tituš
14:21 11.07.2014.

Veća sam danas napisao, treba ga sjesti u taj remontirani MIG, natočiti mu pun rezervar goriva i poslati ga na 13 tisuća metara, pa neka leti, leti, leti .. To što je razoružao zemlju, to što mu zemaljske snage ne vide što mu leti zrakom i gmiže zemljom i pluta morem, za to ne odgovara i neće si pucati u glavu. Sramotno od ministra i vrhovnog zapovjednika koji vodi kampanju za drugi mandat! Dobiti će ga malo morgen!

Avatar Rumpelstiltskin
Rumpelstiltskin
15:28 11.07.2014.

još da je rekao kojim karibrom , bio bi uvjerljiviji bi uvjerljiviji

TA
tamanitelj
17:03 11.07.2014.

Kome on to prijeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije